CRĂCIUN în FRIG pentru zeci de gălăţeni. Care este CAUZA

CRĂCIUN în FRIG pentru zeci de gălăţeni. Care este CAUZA
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Mai mulţi gălăţeni care locuiesc la blocul C4, din Ţiglina I, riscă să îşi petreacă sărbătorile de iarnă în frig, din cauza unei conducte, acum fisurată, care transporta agentul termic în casele oamenilor. Potrivit unuia dintre proprietarii de apartamente, care locuieşte la scara 2, căldura a fost sistată încă de săptămâna trecută de către o echipă a Calorgal, chemată să intervină pentru a remedia defecţiunea în zonă, însă după blindarea conductei nimeni nu a mai lucrat pentru a repune în funcţiune instalaţia de distribuţie a căldurii, astfel că, de aproximativ o săptămână, oamenii sunt obligaţi să stea în frig şi riscă să se îmbolnăvească serios din cauza temperaturilor scăzute din propriile apartamente. „Cei de la Calorgal au venit şi au blindat ţeava, dar mai departe nu au mai făcut ceva, motivând că nu au o echipă specializată care să rezolve problema”, ne-a semnalat un gălăţean, care locuieşte în blocul C4.

Reprezentanţii Calorgal au confirmat că nu au posibilitatea tehnică să intervină pentru a remedia defecţiunea, întrucât nu au dotările necesare, însă au afirmat că lucrările pentru repunerea în funcţiune a instalaţiei intră în atribuţiile Asociaţiei de proprietari nr. 235. „Blocul acesta, la fel ca multe altele din Galaţi, nu are subsol şi, pentru a putea fi executate lucrări acolo, astfel încât să fie înlocuită bucata de ţeavă spartă, este nevoie de spargerea unui planşeu sau a mai multora, chiar în apartament, ori noi nu putem face asta. Este un canal tehnic care trece pe dedesubt. Echipa Calorgal a mers acolo şi a închis conducta, la cererea celor care locuiesc în acel bloc, tocmai pentru a se putea lucra acolo”, ne-a declarat Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Calorgal.

În aceste condiţii, oamenii au toate şansele să tremure în case de sărbători. Se pare că, dacă nu sunt avarii la magistralele Electrocentrale sau la conductele Calorgal, sunt avarii la reţelele administrate de asociaţiile de proprietari. Oricum ar fi, calvarul consumatorilor din sistemul centralizat pare să fie generat, în principal, de lipsa investiţiilor în reabilitarea şi modernizarea reţelelor, iar "biciul" rămâne tot în cârca celor care plătesc. Şi uite-aşa, gălăţenii plătesc (în cazul nostru, chiar şi 20 de ani) pentru servicii de care nu prea beneficiază.         

Citit 2910 ori Ultima modificare Marți, 22 Decembrie 2015 01:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.