Un nou termen pentru SALARIILE COMPENSATORII de la APATERM

Un nou termen pentru SALARIILE COMPENSATORII de la APATERM
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Anul nou le-ar putea aduce foştilor angajaţi ai Apaterm plăţile compensatorii uriaşe, de peste 20 de milioane de lei, pe care aceştia le-au cerut în instanţă, chiar dacă, în prezent, mai bine de 90 la sută dintre foştii salariaţi ai societăţii publice de termoficare nu au rămas pe drumuri în urma concedierilor, ci au fost angajaţi la noul distribuitor de apă caldă şi căldură, Calorgal.

Pe data de 19 ianuarie, Tribunalul Galaţi ar putea decide acordarea salariilor compensatorii, după ce la termenul de luna aceasta a amânat cauza şi i-a solicitat, în schimb, liderului de sindicat Cristinel Ciubotariu Contractul Colectiv de Muncă al foştilor salariaţi ai Apaterm, precum şi o serie de acte adiţionale. "Repune cauza pe rol şi pune în vedere contestatorului Ciubotariu Cristinel să depună la dosar contractul colectiv de muncă înregistrat la Direcţia de Muncă şi protecţie socială, actele adiţionale de prelungire până la data deschiderii falimentului; anexa menţionată în contestaţie cu cei 540 de salariaţi, copii de pe deciziile de concediere. Termen 19 ianuarie 2016", se arată în soluţia pe scurt, afişată pe site-ul Tribunalului Galaţi.

Salarii compensatorii de 4,5 milioane de euro

Reamintim că foştii angajaţi ai Apaterm aşteaptă o decizie favorabilă din partea instanţei pentru a intra în posesia unor plăţi compensatorii, ca urmare a concedierilor, ce pot cumula, în unele cazuri, chiar şi 25 de salarii tarifare de încadrare. Conform Buletinului Procedurilor de Insolvenţă nr. 8888/15.05.2015, foştii salariaţi cer plăţi compensatorii cuprinse între circa 4.000 de lei şi peste 120.000 de lei, care, în total, depăşesc 20 de milioane de lei. Spre exemplu, actualul director tehnic al Calorgal (fostul director tehnic al Apaterm), Mircea Ispas, care figurează în documente cu o vechime la Apaterm de peste 24 de ani, ar putea primi 25 de salarii, adică 129.150 de lei. Directorul economic al Calorgal, Geta Langa (care a deţinut aceeaşi funcţie şi în cadrul Apaterm), cu o vechime de peste 35 de ani, ar urma să încaseze aceeaşi sumă. Un alt fost salariat al Apaterm, Rodica Magearu, cu o vechime de peste 36 de ani, figurează cu plăţi compensatorii de 90.250 de lei, în timp ce Dana Zaharia (fost jurist al Apaterm, acum al Calorgal), care are o vechime de peste 17 ani, ar putea primi 15 salarii compensatorii, adică 54.150 de lei. Constantin Dorin Andarachi, care activează şi el acum în cadrul Calorgal (peste 34 de ani vechime), ar putea primi 90.250 de lei. Pe liste se regăseşte şi Dumitru Cristinel Ciubotariu, liderul de sindicat, care figurează cu peste 25 de ani vechime şi ar urma să primească 25 de salarii compensatorii, adică 58.875 de lei. La polul opus se află, spre exemplu, Gheorghe Angheluţă, un fost salariat al Apaterm, cu o vechime de patru ani, care ar putea primi cinci salarii compensatorii, adică 4.850 de lei.

Citit 2541 ori Ultima modificare Duminică, 27 Decembrie 2015 23:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.