Primarul şi practicile KGB-iste

Primarul şi practicile KGB-iste
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Contabilitate cu calculatoare şi… oţetari crescuţi prin duşumea * Chiriloaie spune că este denigrat *

- Vă ţineţi de şcoală, domnule primar Victor Chiriloaie, cu dinţii. Consolidată, modernizată! Păşind pe trotuarul, într-adevăr frumos, dintre primărie şi clădirea instituţiei aflată în discuţie, am citit ceva pe el: PNL.

- Nu mă pot decât bucura că aţi observat şi dumneavoastră sigla Partidului Naţional Liberal. Aţi citit deci foarte bine! E o „noutate” căreia îi mai pot adăuga câteva. Primăria, la această oră, se află în faza de obţinere a avizelor pentru proiectul „Extindere şcoală. Programul operaţional regional 2007-2013”. Urmărim să-i mărim capacitatea cu trei săli noi, cu destinaţia de laboratoare, şi un demisol pentru depozitarea lemnelor. Deşi numărul elevilor, la zi, este mic, 117, ne gândim că preşcolarii, 60, şi familiile tinere venite în ultimii doi ani de la oraşe şi stabilizate la noi, sunt o bază reală pentru creşterea populaţiei şcolare.

- S-a scris că folosiţi microbuzul pentru transportat elevi în alte scopuri…

- Daţi-mi voie să vă spun la ce este folosită această maşină chiar în aceste zile. Vineri, 26 iunie a.c., a fost plecată la Humuleşti şi pe la mănăstirile din nordul Moldovei, cu o grupă de preşcolari? A fost. I-a însoţit educatoarea Măndiţa Chiţiga. Cheltuielile efective cu transportul, suportate de primărie.

Urmează o nouă expediţie, de data asta spre Litoral şi cu alţi copii, în cadrul programului „O zi la mare”. Însoţitoare, educatoarea Irina Costache. Copiii trebuie să aibă la ei doar pacheţelele cu mâncare.

"N-am un băţ de floarea soarelui"

- Văd că v-aţi apucat să reabilitaţi sediul primăriei. Întrebare: de unde sunt banii?

- Din Lună, nici într-un caz. Întrucât perspectiva obţinerii de fonduri pentru repararea şi modernizarea primăriei în ansamblul ei nu se conturează, am luat hotărârea ca în limitele resurselor financiare disponibile să intervenim în etape. Am început, după cum vedeţi, cu birourile contabilităţii, achiziţiilor publice şi stării civile, precum şi cu cel al primarului. Avem în vedere  efectuarea de modernizări complete – uşi metalice noi, înlocuirea duşumelelor, zugrăvit. Construcţia datează din anul 1881 – ce pretenţii să mai poţi avea de la ea?

La contabilitate, ca să vă daţi seama de cum s-a stat până acum, creşteau…oţetari. Materialele, de vreo 300 de milioane de lei vechi, au fost achitate. Ca mână de lucru, angajaţii primăriei. Se lucrează puternic!

- Cum e cu fermierii de care, spuneţi că   se   "trage" pentru a se lovi în dumneavoastră?

- Se revine la practicile KGB-iste, cu locurile de desfăşurare în unele dintre instituţiile deconcertate ale statului, şi nu ne miră. Asupra fermierilor de la noi se fac presiuni sistematice, de către angajaţi plătiţi din bani publici, pentru punerea mea la zid. Iată câteva dintre întrebările ce li se pun, cu răspunsurile sugerate: „Nu cumva primarul Chiriloaie are în asociaţia dumneavoastră 10-15 hectare cu floarea-soarelui?”, „Ia amintiţi-vă, nu cumva i-aţi dat lui Chiriloaie nişte bani ori produse?”. Fermierii au negat. Pe patru dintre ei îi ştiu nominal. Îmi pare rău că le este frică să vorbească deschis…

Nici vorbă să am floarea-soarelui! Eu, în cinci ani de când sunt la primărie, n-am avut şi nu am vreun băţ de floarea-soarelui. Arendaşii şi fermierii găsesc în instituţia primăriei şi la mine sprijin dezinteresat – asta îi deranjează pe câţiva, de la nivel local şi judeţean.

Se urmăreşte denigrarea mea prin orice mijloace. N-au decât să vegheze, că nu mă supăr. Dar când lucrurile iau o întorsătură KGB.-istă, situaţia se schimbă…

Comentariu foto: Primarul Victor Chiriloaie. A "scris", pe banii publici,  utilizând dale colorate, pe trotuarul dintre primărie şi şcoală, să vadă şi chiorii, PNL.

Citit 959 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.