DURBACĂ ţinteşte sus: ”Vrem să devenim a doua forţă politică în plan local”

DURBACĂ ţinteşte sus: ”Vrem să devenim a doua forţă politică în plan local”
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Chiar dacă la capitolele vizibilitate şi comunicare senatorul Eugen Durbacă a şchiopătat serios în ultimii ani, parlamentarul ţinteşte funcţii de conducere atât la Consiliul Judeţului, cât şi Primăria Galaţi.

Preşedintele ALDE a declarat, joi, 25 februarie, într-o conferinţă de presă, că structura politică pe care o conduce, alături de consilierul local Cristian Dima, şi-a propus, pentru alegerile locale, un scor electoral de 23-24 la sută în judeţ şi 25-26 la sută în municipiul Galaţi, care să îi confere posibilitatea să negocieze la sânge pentru funcţii de conducere în cadrul CJ, precum şi funcţii de viceprimar la nivelul Consiliului Local.

„Noi sperăm pe plan local să fim a doua forţă, chiar dacă la ora actuală nu avem decât unul sau doi primari. De fapt, PC, în 2004, dacă vă amintiţi, a luat votul politic 19 la sută, la egalitate cu PNL-ul şi PDL-ul, iar 26 la sută a avut PSD-ul. Acum, prin această fuziune, numărul de membri este mai mare şi avem şanse mai mari ca în 2004”, a afirmat Durbacă.

Acesta a precizat că fuziunea dintre PC şi PLR, din care a rezultat ALDE, s-a creat în 60 de comune, dintre care 40 sunt conduse de foşti membri ai PC, iar 20 de către foşti membri ai PLR.

Eugen Durbacă a afirmat totodată că şi-a propus adjudecarea a 15 primării, opt-nouă consilieri judeţeni şi opt consilieri la nivelul municipiului Galaţi.

Citit 4750 ori Ultima modificare Joi, 25 Februarie 2016 23:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.