Incertitudini privind APA CALDĂ şi CĂLDURA în Galați. PRIMARUL o scaldă în declaraţii

Incertitudini privind APA CALDĂ şi CĂLDURA în Galați. PRIMARUL o scaldă în declaraţii
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Drept alternativă la duşul în sistemul centralizat vom avea... Baia Comunală


Vestea bună este că gălăţenii s-ar putea spăla la Baia Publică, unde un duş va costa cinci lei, iar o baie - opt lei. „Avem apă caldă, n-avem apă caldă… posibil să nu mai avem apă caldă până pe 31 martie. E posibil orice! În mod normal ar trebui să dea apă caldă şi căldură pentru că noi am plătit până la finalul lunii. Eu nu pot să garantez nimic, pentru că nu am chiar nicio pârghie directă, eu ca primar. Totul trece prin Consiliul Local şi trece mai departe printr-o hotărâre a comitetului acţionarilor de la CET”, aşa se scălda, ieri, în declaraţii primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, întrebat despre soarta gălăţenilor din sistemul centralizat de termoficare care, din 26 martie, ar putea trece la duşuri reci.

Şi dacă în mod normal ar trebui ca gălăţenii să beneficieze de un serviciu plătit, incertitudinea se adânceşte de la 31 martie. În acea zi, aleşii locali sunt convocaţi în şedinţă ordinară pentru a decide dacă gălăţenii vor mai avea apă caldă şi căldură: „Consiliul Local va trebui să spună în şedinţa din 31 dacă mai dau căldură şi apă caldă populaţiei Galaţiului. Este o asumare politică! Legea spune că autoritatea locală îşi poate asuma pierderile, nu spune în ce cuantum! Să decidă Consiliul Local dacă-şi asumă pierderile mari, foarte mari, de funcţionare cu abur de la Combinat. În afara aburului tehnologic, altă variantă nu există pentru apa caldă. Dacă oprim sistemul, nu mai furnizăm apă caldă; am convingerea că la toamnă, când vom vrea să reluăm furnizarea, n-o să mai avem cui sau pierderile vor fi şi mai mari”, a mai spus Stan.

O veste bună

În cazul în care gălăţenii dependenţi de sistemul centralizat de încălzire vor rămâne fără agent termic, de la 1 aprilie, mai există, totuşi, o veste bună. Se deschide Baia Publică!

„Am finalizat, după 30 de ani, Baia Publică, una dintre cele mai civilizate băi publice din ţara asta! Cu cabină separată, cu toalete, cu uscător de păr, bazin de recuperare, saună pentru bărbaţi, saună pentru femei. Mai avem de aprobat tarifele şi cine o administrează. Eu am propus Fundaţia Sportul Gălăţean, n-aş vrea să ajungă pe mâna unora de la Gospodărire Urbană”, a anunţat Marius Stan. Problema este că, potrivit spuselor edilului, sunt deja discuţii pe tema administrării acestei băi. Mai exact, unii aleşi ar prefera ca ea să fie administrată de Gospodărire Urbană, dar primarul nu e de acord.

Dacă aleşii vor ajunge la un acord în privinţa administrării Băii Publice, noi vă spunem cât va costa să vă spălaţi acolo. Pentru o baie în cadă tariful este de opt lei de persoană pentru 45 de minute şi de 14 lei pentru o baie de 90 de minute. Un abonament de zece băi vă va costa 75 de lei. Un duş de 30 de minute vă va scoate din buzunar cinci lei, iar un abonament de zece duşuri - 45 de lei. Pentru saună plătiţi 20 de lei la 60 de minute şi 30 de lei pentru 120 de minute. Şi atenţie, depăşirea timpului alocat serviciului cu zece minute va fi taxat cu doi lei!

Citit 3544 ori Ultima modificare Vineri, 25 Martie 2016 18:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.