Evaluaţi acest articol
(9 voturi)
7 comentarii

Gălăţenii nu vor rămâne, de astăzi, 26 martie, fără apă caldă şi căldură în sistem centralizat. Conducerea Electrocentrale a anunţat, ieri, că societatea va continua să producă şi să furnizeze agent termic, până la data de 31 martie, după ce creditorul său majoritar, Romgaz SA Mediaş, a acceptat ca CET să mai poată funcţiona în condiţiile actuale până la finele lunii martie, urmând ca, de la începutul lunii aprilie, apa caldă menajeră să fie produsă prin procesarea aburului industrial furnizat de ArcelorMittal. Asta, bineînţeles, doar în condiţiile în care aleşii locali, aşa cum v-am mai informat, nu se vor opune acestei soluţii şi vor decide să voteze „pentru”.

„Această decizie a fost extrem de greu de obţinut şi sper ca toate aceste eforturi de menţinere funcţională a sistemului centralizat să fie îmbrăţişate şi de consilierii locali, prin adoptarea unei decizii favorabile privind funcţionarea sistemului şi în perioada verii, pe baza aburului industrial furnizat de Combinat. În acest moment, din păcate, nu există o decizie în acest sens. Înţeleg că pe data de 31 martie va fi o nouă şedinţă de Consiliu Local în care se va dezbate, sper pentru ultima dată, adoptarea unei astfel de decizii. Este clar pentru toată lumea că, dacă dezbaterea se va ţine pe data de 31 martie, implementarea, în caz de vot favorabil, nu se va putea face imediat, respectiv la data de 1 aprilie”, a afirmat Sinan Mustafa, administratorul special al CET.

Reamintim că Adunarea Creditorilor Electrocentrale a impus CET să mai funcţioneze pe combustibil bazat pe gaz metan şi păcură până pe data de 19 martie. Ulterior, aceştia au revenit asupra deciziei şi au prelungit termenul până pe 25 martie (inclusiv), astfel încât municipalitatea şi Electrocentrale să poată negocia şi să convină asupra costurilor şi condiţiilor privind furnizarea de apă caldă în perioada aprilie - octombrie. Cum şedinţa Consiliului Local, în cadrul căreia va fi dezbătut acest subiect, a fost programată săptămâna viitoare, Romgaz, care, în acest sezon rece, a livrat combustibil pentru producerea agentului termic doar cu plata în avans de către municipalitate, iar autorităţile locale au achitat pentru întreaga lună, a revenit, încă o dată, asupra deciziei. Sursa foto: Getty Images

Citit 3460 ori Ultima modificare Luni, 28 Martie 2016 00:30

7 comentarii

 • postat de dany b. Duminică, 03 Aprilie 2016 12:56 5.13.236.*** Link la comentariu
  0
  1

  Multumim consiliului local si domnului "primar" al NOULUI GALATI, fara apa calda, cu o echipa OTELUL,adusa in faliment de lacomie si nesimtire, cu cainii maidanezi in efectiv complet si...multe alte marete realizari! Multumim din suflet partidelor care ne-au vlaguit si vandut la fier vechi; va asteptam in toamna sa va votam iarasi si iarasi, pe voi ,aceasi flamanzi.... Cu respect, NOI ,PROSTIMEA ORASULUI!

  Raportează
 • postat de eu Luni, 28 Martie 2016 13:29 109.102.62.*** Link la comentariu
  0
  1

  nu ar trebui ca cei din consiliul local sa se intruneasca mai devreme sa decida soarta apei calde? 31 martie e ultima zi de furnizare...trecerea la sistemul de livrare avand ca agent primar aburul din Sidex va mai lasa pe o perioada orasul doar cu apa rece...sa speram ca nu se repeta istoria de anul trecut!

  Raportează
 • postat de Iancu Jianul Duminică, 27 Martie 2016 23:11 79.116.135.*** Link la comentariu
  2
  3

  @George te simti atacat? Esti Carolgalist sau Apatermist? Când ai o probleme e bine sa elimini cauza nu sa anulezi efectul!
  Foarte multi si-au montat centrale, vaca de muls numita asociatie de locatari este pe moarte! GATA! au ramas lumina de pe hol si femeia de serviciu!
  1. lumina de pe hol poate fi platita cota indiviza in factura electrica, iar femeia de serviciu prin ADP!
  2. Reviziile si reparatiile prin Apa-Canal cu deviz si acte verificate de locatari si apoi platite la pretul corect idem si carolgal!
  PA!
  Nu platesti nu ai apa! Capusele trebuie eliminate!

  Raportează
 • postat de Georgel Sâmbătă, 26 Martie 2016 21:19 5.13.171.*** Link la comentariu
  13
  2

  Georgeta,care este data la ultima chitanta cand ati platit factura(ma rog la asociatie)pentru utilitati ? Bnuiesc ca nu acest an !!! Asa ca va rog ca de la toamna sa va incalziti de la tevile ce va trec prin casa...

  Raportează
 • postat de Adrian Sâmbătă, 26 Martie 2016 21:09 213.233.85.*** Link la comentariu
  3
  5

  Doamne ajuta pentru un nou imprumut sa manance si gura Apatermului pardon Calorgalului o paine....m

  Raportează
 • postat de graficus Sâmbătă, 26 Martie 2016 09:09 94.176.183.*** Link la comentariu
  1
  16

  Stie cineva unde ruleaza Titanic ? Si pe scurt care este deznodamantul final ? Ms.mult .

  Raportează
 • postat de Georgeta Sâmbătă, 26 Martie 2016 07:57 5.13.147.*** Link la comentariu
  3
  21

  Sarutam manusitile ca ne dati caldura. Suntem ca niste milogi. Va mai dam caldura pana de 14.03.2016. Hai ca va mai dam pana pe 25.03.2016. Dar hai ca suntem darnici cu voi , va dam caldura pana pe 31.03.2016. Vai ce bine. Cati proprietari vor mai fi in toamna la sistemul centralizat, daca suntem asa de amenintati?

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.