INTERVIU cu Ionuţ Pucheanu, candidatul PSD pentru Primărie. Un program realist pentru Galați

INTERVIU cu Ionuţ Pucheanu, candidatul PSD pentru Primărie. Un program realist pentru Galați
Evaluaţi acest articol
(48 voturi)

- Aţi anunţat că, în scurt timp, veţi prezenta proiectul administrativ pentru Primăria Municipiului Galaţi. Care sunt proiectele principale ale candidatului Ionuţ Pucheanu?

- Am intrat în această campanie pentru Primărie convins de faptul că un singur om nu poate cunoaşte toate problemele oraşului. Şi mi-am propus să aflu direct de la gălăţeni care sunt problemele cele mai grave ale municipiului Galaţi. Aproape două luni i-am întrebat pe oameni ce vor să schimbe în oraş, ce nu merge bine. O prioritate a Galaţiului sunt locurile de muncă  şi investiţiile. Avem un potenţial economic uriaş, care, până acum, nu a fost exploatat suficient. În calitate de primar voi propune un amplu pachet de facilităţi fiscale pentru firmele care vor să investească  şi să creeze locuri de muncă în Galaţi. Vom acorda scutiri de la plata taxelor  şi impozitelor, în funcţie de numărul locurilor de muncă create. Şi Primăria va stimula atragerea de noi firme în oraş  prin asigurarea accesului la infrastructura necesară, la reţeaua de apă  şi canalizare, la reţeaua electrică, la reţeaua de gaze ale oraşului.

Avem nevoie de drumuri mai bune, de trotuare refăcute. Foarte mulţi gălăţeni mi-au spus ceea ce  ştiam deja, că trebuie să investim cu prioritate în refacerea arterelor de circulaţie. În calitate de primar, voi face toate demersurile necesare pentru rezolvarea problemei câinilor fără stăpân. Voi cere sprijinul asociaţiilor non-guvernamentale, din România  şi din străinătate,  şi vom construi o bază canină modernă unde vom adăposti câinii fără stăpân. Este o problemă gravă a oraşului nostru  şi pentru a o rezolva voi demara o campanie de adopţie şi de conştientizare. Susţin înăsprirea amenzilor pentru cei care abandonează câinii pe stradă  şi subvenţionarea totală, din fondurile Consiliului Local, a sterilizării câinilor cu  şi fără stăpân. Vreau ca în patru ani să rezolvăm definitiv această problemă.

Galaţiul suferă din cauza lipsei locurilor de parcare şi de aceea vreau să resistematizăm parcările de reşedinţă  şi să amenajăm parcări supraterane. Spun, în mod clar, că acolo unde există deja baterii de garaje, vom dezbate public măsurile de resistematizare, iar decizia va ţine cont de dorinţa cetăţenilor. Trebuie să începem să schimbăm această abordare, când un singur om decide pentru un întreg oraş. Gălăţenii ştiu mai bine ce îşi doresc, iar administraţia publică locală trebuie să lucreze în favoarea lor.

- Adversarii politici v-au acuzat că aţi furat startul campaniei electorale. Cum răspundeţi acuzaţiilor?

- Am fost acuzat că am vrut să vorbesc cu gălăţenii chiar de către cei care, în trecut, furau startul campaniei. Campania şi programul meu se bazează pe dialogul cu oamenii, pe propunerile pe care le-am primit direct de la cei care trăiesc  şi muncesc în Galaţi. Am spus, încă din luna martie, că vreau să încep o campanie de consultare în oraş şi mă bucur că astăzi suntem aproape de finalizarea unui program administrativ care se bazează pe voinţa gălăţenilor. Le mulţumesc că şi-au făcut timp şi mi-au transmis opiniile lor.

- Mai sun puţine zile până la începerea campaniei electorale. Cu ce mesaj mergeţi în această campanie  şi care este strategia dumneavoastră?

- În ultimele două luni i-am întrebat pe cei cu care m-am întâlnit ce vor să schimbe în Galaţi. Mesajul meu va fi unul care se bazează pe problemele oraşului, pe lucrurile care îi afectează pe cetăţeni. Am identificat problemele şi am lucrat cu specialişti pentru identificarea unor soluţii sustenabile  şi realizabile într-un mandat de patru ani. Am un program politic realist, merg în faţa oamenilor cu un plan de implementare. În niciun caz nu le voi promite ceea ce nu voi putea face. Strategia mea de campanie este simplă. Să mă întâlnesc cu cât mai mulţi cetăţeni, să merg în fiecare cartier, în fiecare bloc, în fiecare casă. Am un proiect în care cred şi sunt convins că voi convinge cât mai mulţi oameni să mă susţină.

- Aţi ales un slogan inspirat de la Barack Obama. Ce se află în spatele acestei decizii?

- Decizia mi-a aparţinut în totalitate, m-am consultat cu colegii mei  şi le-am spus că Obama este un model politic, pe care îl admir. Am vrut o campanie bazată pe proiectele care să schimbe faţa oraşului nostru. Gălăţenii vor un oraş curat, un oraş modern, în care să le facă plăcere să trăiască. De aici  şi sloganul meu.

- L-aţi acuzat pe Nicuşor Ciumacenco că a plagiat. Cum vi se pare acest gest?

- Este o lipsă de respect la adresa Galaţiului  şi la adresa oamenilor din oraş. Pentru toată lumea lucrurile sunt clare - a furat programul politic al altui candidat  şi ne-a minţit pe toţi că este programul lui. „Casa” lui Nicuşor Ciumacenco este de fapt un bordei care stă să cadă peste candidatul PNL-ului. Este jenant că nu a recunoscut  şi a continuat să mintă, ceea ce spune multe despre el. Încă nu este prea târziu să îşi retragă proiectul politic, în semn de respect pentru toţi oamenii din oraş.

(P)

Citit 7917 ori Ultima modificare Vineri, 22 Aprilie 2016 00:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.