ALEGERI LOCALE 2016/ Galaţiul intră ”fără probleme” în campanie electorală

ALEGERI LOCALE 2016/ Galaţiul intră ”fără probleme” în campanie electorală
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

"Pregătirile pentru alegerile locale au intrat pe ultima sută de metri", a precizat ministrul de Interne, Petre Tobă, în timpul unei videoconferinţe desfăşurate joi, 5 mai, cu prefecţii din toate judeţele ţării. Ministrul Tobă, alături de vicepreşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Marian Muhuleţ, şi de directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, Marcel Opriş, au prezentat situaţia, la nivel naţional, în ceea ce priveşte desfăşurarea alegerilor din luna iunie. Totodată, prefecţii au explicat dacă sunt la zi cu cerinţele impuse de lege.

Prefectul Galaţiului, Dorin Otrocol, nu a semnalat nicio problemă, precizând că judeţul Galaţi este în grafic şi că a fost semnat deja contractul pentru tipărirea buletinelor de vot.

Oficialii de la Bucureşti au mai declarat că elementul de noutate al alegerilor îl reprezintă sistemul informatic, care va semnala orice sfidare a legii, inclusiv intenţiile de vot multiplu.

Potrivit ministrului MAI, pentru alegerile locale a fost alocată suma de 350.663.000 de lei din bugetul de stat, iar 93.000 de ştampile cu ştanţa „votat” vor fi pregătite în perioada următoare. De asemenea, 50.000 de poliţişti, jandarmi, şi pompieri vor fi angrenaţi în asigurarea ordinii publice, dintre care 30.000 doar pentru paza sediilor birourilor electorale de circumscripţie şi a celor peste 18.000 de secţii de vot.

Citit 1830 ori Ultima modificare Joi, 05 Mai 2016 22:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.