Ce facem cu sistemul centralizat de TERMOFICARE? Candidaţii la Primărie, invitaţi de CET la dezbatere publică

Ce facem cu sistemul centralizat de TERMOFICARE? Candidaţii la Primărie, invitaţi de CET la dezbatere publică
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Viitorul sistemului public de alimentare cu energie termică, precum şi soluţiile pentru salvarea acestuia de la colaps vor fi analizate, săptămâna viitoare, în cadrul unei dezbateri publice, organizată de Electrocentrale (CET). Anunţul a fost făcut de Sinan Mustafa (foto), administratorul special al CET, care a afirmat că la eveniment sunt aşteptaţi să participe, printre alţii, cei 12 candidaţi pentru fotoliul de edil-şef, precum şi aspiranţi la un mandat de ales în Consiliul Local, alături de reprezentanţi ai municipalităţii, Prefecturii, ANRSC, COGEN România, consultanţi în domeniu, care de altfel au şi pus bazele Strategiei de termoficare a municipalităţii, adoptată de Consiliul Local la începutul anului 2015, dar pentru a cărei implementare nu s-a făcut vreun pas concret.

CITEȘTE ȘI un INTERVIU în EXCLUSIVITATE cu Sinan Mustafa, administratorul special al CET: Criza apei calde s-ar putea repeta în 2016!

„Am lansat propunerea către Primărie ca, împreună cu aceasta, să organizăm la o dată stabilită de comun acord, pe care o vom comunica în timp util, o dezbatere publică privind soluţia de restructurare a sistemului centralizat de alimentare cu energie termică a municipiului Galaţi, aşa cum a fost gândită de Electrocentrale. Intenţionăm ca, în acest fel, să tranşăm clar şi definitiv această problemă, iar dacă vom concluziona că soluţia propusă de Electrocentrale este cea mai bună, să demarăm de îndată toate procedurile necesare implementarii ei. Personal, sunt foarte încrezător că o astfel de dezbatere va clarifica foarte multe dintre aspectele „discutate” până acum”, a afirmat reprezentantul Electrocentrale.

Reamintim că soluţia propusă de conducerea CET pentru a menţine în funcţiune sistemul centralizat de termoficare este crearea societăţii integrate de producţie, transport şi distribuţie a agentului termic, în cadrul căreia municipalitatea să fie cooptată ca acţionar, alături de statul român.

AFLĂ cum îşi propun autorităţile gălățene să aibă grijă de termoficare

Citit 4260 ori Ultima modificare Luni, 09 Mai 2016 19:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.