Sfidare la adresa gălăţenilor/ Judeţul, fără Consiliu din cauza disputelor politice

Sfidare la adresa gălăţenilor/ Judeţul, fără Consiliu din cauza disputelor politice
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Prefectul de Galaţi i-a convocat, luni, din nou în şedinţă pe cei 35 de aleşi, pentru depunerea jurământului şi constituirea noului for legislativ judeţean

Divergenţele politice au blocat, vineri, noul Consiliu Judeţean al Galaţiului, care, din lipsă de cvorum, nu s-a mai putut constitui. Practic, pentru ca noii aleşi să poată depune jurământul, iar forul legislativ judeţean să îşi intre în atribuţii, ar fi fost nevoie de prezenţa a 24 dintre cei 35 de consilieri, adică de două treimi din numărul aleşilor. Consilierii PNL, împreună cu independentul Dorin Butunoiu, Marius Stan (UNPR), Cristian Dima şi Vasile-Daniel Deaconescu (ALDE) au ales să părăsească sala de şedinţă, moment în care secretarul Consiliului Judeţean a constatat că şedinţa nu se mai poate întruni, întrucât în sală rămăseseră doar 22 de aleşi, cu doi mai puţin decât numărul necesar. Motiv pentru care prefectul de Galaţi, Dorin Otrocol, a anunţat că îi va convoca, din nou, în şedinţă pe noii aleşi, în trei zile (conform legii), adică luni.

PNL reclamă lipsa consultărilor

Liderul de grup al PNL din Consiliul Judeţean, Tania Bogdan, a afirmat că social-democraţii nu au invitat liberalii la consultări, înainte de şedinţă, catalogând lipsa de comunicare a acestora drept „un debut nefiresc”. „Şedinţa de constituire a fost organizată în exclusivitate de PSD, fără să aibă niciun fel de consultare cel puţin cu PNL şi, din câte văd, nici cu alte partide politice. Ni se pare un debut nefiresc pentru demararea activităţii acestei instituţii, prin urmare ne rezervăm dreptul să ne luăm timp, poate PSD se gândeşte că are şi în celelalte partide, chiar dacă sunt de opoziţie, un consultant, un consilier, eventual un partener în ceea ce priveşte proiectele de dezvoltare ale judeţului”, a spus liberala. Un punct de vedere similar şi-a exprimat şi consilierul independent Dorin Butunoiu, care a precizat că „liderii politici locali îşi văd, în continuare, de propriile interese”. „M-am săturat, în ultimii 20 de ani, numai grupuri şi grupuri. Ba pe la colţuri, ba prin şedinţele de Consiliu, ba prin locuri ascunse”, a spus Butunoiu.

Stan şi Dima, foc şi pară pe liderii locali ai UNPR şi ALDE

Primarul în exerciţiu, Marius Stan, care a câştigat şi un mandat de consilier judeţean (dar la care va renunţa pentru a opta pentru fotoliul din Consiliul Local), a reuşit să dea peste cap înţelegerea făcută între PSD şi UNPR. „Am ieşit din sală din cauza lipsei de respect a celor care zic că au câştigat alegerile. Mi se pare incalificabilă, atâta timp cât s-au câştigat alegerile la mustaţă, ceilalţi competitori au avut şi ei voturi suficient de multe ca să conteze într-o eventuală discuţie sau negociere pentru viitorul judeţului. Ignorându-ne ei, am considerat că e normal să îi ignorăm şi noi până când îşi vor reevalua poziţia”, a punctat Marius Stan, care a precizat că „UNPR nu poate negocia cu PSD”. „UNPR negociază doar cu PNL, din care face parte, începând de ieri (joi n.r.). Aşa că aceia care îndrăznesc să negocieze – şi am văzut că au rămas unii prin sală – o vor face pe propria piele, suportând consecinţele”, a afirmat Marius Stan. Întrebat dacă nu se teme că-i va fi retras sprijinul politic, primarul încă în exerciţiu a spus: „Nu mă tem pentru că acel cineva nu are sprijin politic”.

Şi Cristian Dima a afirmat că nu se teme de o excludere din ALDE, „orchestrată” de senatorul Eugen Durbacă. „El deja a făcut un abuz. S-a dus la negocieri cu PSD fără să îmi spună”, ne-a spus Cristian Dima.

Citit 3038 ori Ultima modificare Sâmbătă, 25 Iunie 2016 00:11

5 comentarii

 • postat de CETATEAN
  Luni, 27 Iunie 2016 10:09
  193.230.156.***
  Deci la cheremul lor, orasul, zilelel acestea NU EXISTA , ESTE BLOCAT , NU CA ALTFEL AR MERGE STRUNA... (...)
  0
  0
  Raportează
 • postat de je
  Luni, 27 Iunie 2016 07:41
  89.137.137.***
  Votati in continuare aceleasi paride, cu aceeasi oameni si vom obtine aceleasi rezultate! Urmeaza alegerile generala in toamna, unde veti avea aceleasi spectacol. Solutia e simpla: NU ii mai VOTATI! Votati oameni noi, astia si-au aratat adevarata fata in toti acesti 26 de ani! Va multumesc anticipat!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Paul
  Duminică, 26 Iunie 2016 17:52
  50.167.71.***
  Made in PSD, consultari si aranjamente numai de ei gandite. Celelalte partide au avut un motiv serios daca au iesit din sala.
  0
  0
  Raportează
 • postat de POPESCU
  Sâmbătă, 25 Iunie 2016 22:27
  82.79.116.***
  Auzi ,nu la consultant Durbaca ,Dima asta nu stie ca de ALDE el Durbaca are la uscat in pod.Asta este cand un fost maseur ajunge politician.JENANT SI PENTU DIMA SI PENTRU DURBACA CA LA EXPERIENTA SA A PERMIS SA SE AJUNGA AICI.
  1
  1
  Raportează
 • postat de mircea
  Sâmbătă, 25 Iunie 2016 08:01
  95.77.107.***
  Iesirea din sala nu a facut decat sa amane cu 3 sau 6 zile constituirea noului consiliu dar arata foarte bine Grija Fata de Cetatean pe care au tot promovat-o stimabilii penibili . Manevra seamana bine cu aceea facuta in copilarie de copiii care voiau sa arate ce tari sunt ei si se aliniau pe langa calea ferata aratand fundul atunci cand trecea vreun tren de calatori !
  3
  11
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.