Sfidare la adresa gălăţenilor/ Judeţul, fără Consiliu din cauza disputelor politice

Sfidare la adresa gălăţenilor/ Judeţul, fără Consiliu din cauza disputelor politice
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Prefectul de Galaţi i-a convocat, luni, din nou în şedinţă pe cei 35 de aleşi, pentru depunerea jurământului şi constituirea noului for legislativ judeţean

Divergenţele politice au blocat, vineri, noul Consiliu Judeţean al Galaţiului, care, din lipsă de cvorum, nu s-a mai putut constitui. Practic, pentru ca noii aleşi să poată depune jurământul, iar forul legislativ judeţean să îşi intre în atribuţii, ar fi fost nevoie de prezenţa a 24 dintre cei 35 de consilieri, adică de două treimi din numărul aleşilor. Consilierii PNL, împreună cu independentul Dorin Butunoiu, Marius Stan (UNPR), Cristian Dima şi Vasile-Daniel Deaconescu (ALDE) au ales să părăsească sala de şedinţă, moment în care secretarul Consiliului Judeţean a constatat că şedinţa nu se mai poate întruni, întrucât în sală rămăseseră doar 22 de aleşi, cu doi mai puţin decât numărul necesar. Motiv pentru care prefectul de Galaţi, Dorin Otrocol, a anunţat că îi va convoca, din nou, în şedinţă pe noii aleşi, în trei zile (conform legii), adică luni.

PNL reclamă lipsa consultărilor

Liderul de grup al PNL din Consiliul Judeţean, Tania Bogdan, a afirmat că social-democraţii nu au invitat liberalii la consultări, înainte de şedinţă, catalogând lipsa de comunicare a acestora drept „un debut nefiresc”. „Şedinţa de constituire a fost organizată în exclusivitate de PSD, fără să aibă niciun fel de consultare cel puţin cu PNL şi, din câte văd, nici cu alte partide politice. Ni se pare un debut nefiresc pentru demararea activităţii acestei instituţii, prin urmare ne rezervăm dreptul să ne luăm timp, poate PSD se gândeşte că are şi în celelalte partide, chiar dacă sunt de opoziţie, un consultant, un consilier, eventual un partener în ceea ce priveşte proiectele de dezvoltare ale judeţului”, a spus liberala. Un punct de vedere similar şi-a exprimat şi consilierul independent Dorin Butunoiu, care a precizat că „liderii politici locali îşi văd, în continuare, de propriile interese”. „M-am săturat, în ultimii 20 de ani, numai grupuri şi grupuri. Ba pe la colţuri, ba prin şedinţele de Consiliu, ba prin locuri ascunse”, a spus Butunoiu.

Stan şi Dima, foc şi pară pe liderii locali ai UNPR şi ALDE

Primarul în exerciţiu, Marius Stan, care a câştigat şi un mandat de consilier judeţean (dar la care va renunţa pentru a opta pentru fotoliul din Consiliul Local), a reuşit să dea peste cap înţelegerea făcută între PSD şi UNPR. „Am ieşit din sală din cauza lipsei de respect a celor care zic că au câştigat alegerile. Mi se pare incalificabilă, atâta timp cât s-au câştigat alegerile la mustaţă, ceilalţi competitori au avut şi ei voturi suficient de multe ca să conteze într-o eventuală discuţie sau negociere pentru viitorul judeţului. Ignorându-ne ei, am considerat că e normal să îi ignorăm şi noi până când îşi vor reevalua poziţia”, a punctat Marius Stan, care a precizat că „UNPR nu poate negocia cu PSD”. „UNPR negociază doar cu PNL, din care face parte, începând de ieri (joi n.r.). Aşa că aceia care îndrăznesc să negocieze – şi am văzut că au rămas unii prin sală – o vor face pe propria piele, suportând consecinţele”, a afirmat Marius Stan. Întrebat dacă nu se teme că-i va fi retras sprijinul politic, primarul încă în exerciţiu a spus: „Nu mă tem pentru că acel cineva nu are sprijin politic”.

Şi Cristian Dima a afirmat că nu se teme de o excludere din ALDE, „orchestrată” de senatorul Eugen Durbacă. „El deja a făcut un abuz. S-a dus la negocieri cu PSD fără să îmi spună”, ne-a spus Cristian Dima.

Citit 3113 ori Ultima modificare Sâmbătă, 25 Iunie 2016 00:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.