Apă Canal contrazice topul IPP/ Societatea anunţă acces de aproape sută la sută la reţeaua de apă

Apă Canal contrazice topul IPP/ Societatea anunţă acces de aproape sută la sută la reţeaua de apă
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Reprezentanţii societăţii Apă Canal, operatorul regional de apă rece şi canalizare, susţin că datele prezentate de Institutul pentru Politici Publice (IPP), în topul privind accesul la apă rece şi canalizare, din cadrul platformei „Plătesc taxe - merit servicii de calitate”, care plasează municipiul nostru la coada clasamentului naţional, sunt eronate şi nu reflectă realitatea.

Reprezentanţii societăţii ne-au declarat, miercuri, 12 august, că gradul de acces la reţeaua de apă rece în municipiul Galaţi este, în prezent, de 98 la sută (faţă de 22 la sută, cât reflectă topul IPP, raportat la anul 2013), în timp ce accesul la reţeaua de canalizare este de 94 la sută, faţă de 20 la sută, conform clasamentului IPP.

În schimb, pierderile în reţea sunt mai mari

Când vorbim însă despre pierderile de apă rece din reţea, realitatea pare să fie mult mai dură şi mai complicată decât s-ar fi aşteptat mulţi dintre consumatorii din municipiul Galaţi. Dacă în harta interactivă a serviciilor publice municipale, realizată de Institutul pentru Politici Publice, ponderea pierderilor de apă din reţeaua Galaţiului se ridică la 41 la sută, valoarea anunţată de Apă Canal se apropie de 50 la sută! Conform reprezentanţilor operatorului de apă rece şi canalizare, ponderea pierderilor de apă din reţea se ridică la nu mai puţin de 48 la sută.

Topul IPP, pe baza informaţiilor furnizate de Primărie

Conform reprezentanţilor Institutului pentru Politici Publice, harta interactivă a serviciilor publice municipale, care cuprinde informaţii extrem de interesante despre calitatea şi costul serviciilor oferite cetăţenilor din zeci de oraşe, a fost realizată având la bază informaţii furnizate, la cererea IPP, de către primării. De altfel, şi în cazul Galaţiului, cei care au transmis datele solicitate sunt nimeni alţii decât reprezentanţii Primăriei Galaţi, fapt care ne-a fost confirmat chiar de către Adrian Moraru, directorul adjunct al IPP.

Reprezentantul Institutului pentru Politici Publice ne-a declarat că IPP adună date pe această temă încă din 2004, iar topul privind performanţa în managementul serviciilor „reflectă realitatea din anul 2013”.

Galaţiul, pe ultimul loc în ţară privind accesul la reţeaua de apă. Pentru DETALII, click aici.
Citit 3391 ori Ultima modificare Luni, 17 August 2015 14:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.