Fostul primar al Galațiului MARIUS STAN, ”executat” politic (FOTO)
Foto: Foto Anca Melinte

Fostul primar al Galațiului MARIUS STAN, ”executat” politic (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(31 voturi)

Fostul primar al municipiului Galaţi, Marius Stan, a fost lăsat, ieri, pe tuşa Consiliilor Judeţean şi Local, deşi îşi câştigase, prin voturile gălăţenilor, câte un mandat în ambele foruri legislative. Printre cei care l-au lăsat fără mandat sunt şi colegi de partid la UNPR.

Ce s-a întâmplat

La şedinţa Consiliului Judeţean (CJ), de la care Marius Stan a lipsit, 15 aleşi PSD, împreună cu trei aleşi ALDE, cei ai UNPR şi ai PMP s-au abţinut în momentul în care a fost supusă la vot validarea mandatului lui Marius Stan. "Pentru" au ridicat mâna cei nouă liberali, unul dintre consilierii ALDE (Cristian Dima) şi independentul Dorin Butunoiu.

"Nu vreau să fiu părtaş la aşa ceva (…) Cineva a primit un vot din partea cetăţenilor şi nu cred că suntem noi în măsură să validăm sau nu", le-a spus Dorin Butunoiu consilierilor, cerând să fie consemnat clar cine s-a opus validării mandatului lui Marius Stan.

La Consiliul Local, Marius Stan, de această dată prezent la lucrări, a fost ignorat de colegii extrem de apropiaţi în timpul mandatului de primar - Picu Apostol Roman şi Marian Alexandru. Mai mult, liderul judeţean al UNPR, Eugen Chebac, a refuzat să stea lângă Stan, preferând să se aşeze între grupul PSD şi şeful ALDE, Eugen Durbacă. Scenariul de la CJ s-a repetat. Cu 14 abţineri (nouă - PSD, trei - UNPR şi două - ALDE) şi 11 voturi favorabile (şapte - PNL, două - PMP, unul din partea lui Cristian Dima de la ALDE şi unul din partea independentei Simona Vreme), mandatul de consilier local al lui Stan nu a fost validat.

"Condamnaţilor măcar li se dă ultimul cuvânt"

Aceasta a fost formula prin care Marius Stan a cerut cuvântul: "Ne-am întors în anii '90. Îi felicit pe cei de la PSD pentru rezultat, pentru modul cum s-au organizat şi cum au reuşit să stăpânească tot în oraş. Le doresc să-l stăpânească, aşa cum îl merită. Celor pe care i-am avut alături le mulţumesc pentru că au avut o activitate extraordinară, chiar au dezmorţit acest oraş aproape mort. Nu pot să nu fiu maliţios, să nu le mulţumesc, cu ghilimelele de rigoare, şi celor care s-au făcut că sunt alături de mine, cărora Stan le-a întins o mână. Şi pentru un ciolan cu fasole la Cantina Socială au trădat. Dar soarta trădătorilor ştiţi unde este, la coada istoriei!”, a spus Stan.

După ce a părăsit sala, Marius Stan a declarat că va ataca în instanţă, "pentru că este absolut ilegal ceea ce au făcut. Nu pentru că ţin cu orice preţ să fiu consilier, pur şi simplu vorbim de democraţie! Ce i se întâmplă lui Stan i se poate întâmpla oricui!".

Reacţia lui Nicuşor Ciumacenco

Fostul adversar din campanie, liberalul Nicuşor Ciumacenco, a ţinut să ia atitudine faţă de ceea ce i s-a întâmplat lui Stan: „Nu cred că este corect ce s-a întâmplat, mai ales că toţi cei care au obţinut un mandat de consilier a fost votat de gălăţeni, fie că nouă ne place sau nu acest lucru. Consider că este o greşeală pentru democraţia oraşului. Am început cu stângul şi nu este bine pentru bunul mers al oraşului. Noi, grupul PNL nu vom vota niciodată pentru un astfel de demers, indiferent despre cine este vorba. Data viitoare puteţi fi dvs, dl preşedinte! Să nu uitaţi în viaţă, roata se învârte!”.

Citit 27713 ori Ultima modificare Marți, 03 Ianuarie 2023 11:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.