TENSIUNI: Consilierii liberali, nemulţumiţi de atribuţiile preşedintelui Consiliului Judeţean Galați

TENSIUNI: Consilierii liberali, nemulţumiţi de atribuţiile preşedintelui Consiliului Judeţean Galați
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Cu doar o zi înaintea primei şedinţe ordinare de Consiliu Judeţean, la sediul Partidului Naţional Liberal a avut loc o conferinţă de presă motivată de nemulţumirea consilierilor liberali faţă de sarcinile pe care le are preşedintele Consiliului Judeţului, Costel Fotea.

Concret, este vorba despre prerogativele cu privire la spitalele gălăţene. "Domnul Fotea, din nefericire, ne-a spus că este un om de echipă, însă a eliminat de la început o bună parte din aceasta. Pe ordinea de zi figurează stabilirea unor sarcini pentru preşedintele CJ, printre care se numără şi modificările de organigramă şi a statelor de plată din instituţiile sanitare din subordinea CJ. Nu înţelegem de ce doar domnul Fotea alege să se ocupe de organigramele şi statele de plată ale instituţiilor sanitare şi nu de toate instituţiile din subordinea CJ", a explicat consilierul judeţean din partea PNL, Tania Bogdan. 

Consilierii PNL consideră că această hotărâre de pe ordinea de zi este abuzivă. "Această abordare nu numai că încalcă legislaţia, dar considerăm că, în acest ritm, consiliul judeţean poate pleca acasă, dacă domnul Fotea îşi preia atribuţiile pentru sine", a mai spus Tania Bogdan.

Chestionat în această privinţă, noul preşedinte al CJ, Costel Fotea, a spus că "preşedintele consiliului are aceste prerogative încă din prima şedinţă a CJ-ului din 2012, când, pentru evitarea tergiversării cazurilor de concurs pe post, de angajare etc, s-a luat decizia ca şi consiliul judeţului să aibă un punct de vedere. Nu comentez atitudinea consilierilor PNL, pot spune doar că organigrama este stabilită prin acte normative, legal, în funcţie de numărul de paturi, de nevoile fiecărei secţii în parte. Ţin să precizez că pe ordinea de zi a primei şedinţe a consiliului există lucruri mai importante, cum ar fi atragerea de fonduri europene pentru reparaţia drumurilor judeţene, aşa că nu cred că are rost să ne cramponăm de astfel de lucruri". 

Prima şedinţă ordinară a Consiliului Judeţean are loc astăzi, 21 iulie, începând cu ora 14,00.

Citit 2148 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Iulie 2016 18:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.