Prima şedinţă a CJ Galaţi, un câştig/ S-a aprobat folosirea a 42 de milioane de euro pentru dezvoltarea judeţului

Prima şedinţă a CJ Galaţi, un câştig/ S-a aprobat folosirea a 42 de milioane de euro pentru dezvoltarea judeţului
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

După patru ani în care şedinţele de Consiliu Judeţean au fost pline de animozităţi între consilieri, prima şedinţă ordinară a noului consiliu a mers ca unsă, dat fiind că toate proiectele de pe ordinea de zi au primit girul aleşilor. Astfel, pentru judeţul Galaţi a fost aprobată de către consilieri întocmirea documentaţiei pentru obţinerea a aproximativ 40 de milioane de euro din fonduri europene, bani ce vor fi folosiţi pentru reabilitarea a trei drumuri judeţene, DJ 242 Vârlezi-Târgu Bujor-Umbrăreşti-Viile-Fârţăneşti-Folteşti, DJ251 Matca-Valea Mărului-Cudalbi-Slobozia Conachi-Smârdan şi DJ 252 Buciumeni-Nicoreşti-Cosmeşti-Movileni-Barcea, dar şi a două clădiri de importanţă semnificaţie culturală, Casa Cuza Vodă şi Casa Colecţiilor (fosta farmacie Ţinc).

Tensiuni evitate

Cu doar o zi înainte de prima şedinţă ordinară a noului Consiliu Judeţean al Galaţiului, tensiunile dintre consilierii Partidului Naţional Liberal şi preşedintele Costel Fotea erau la nivel ridicat, din cauza unuia dintre punctele de pe ordinea de zi, prin care preşedintele CJ urma să primească o extindere a sarcinilor de serviciu, în care erau incluse şi modificările din organigrama şi statele de plată ale instituţiilor sanitare din subordinea CJ. 

Pentru a evita discuţiile în contradictoriu, preşedintele CJ, Costel Fotea, a decis eliminarea respectivului punct de pe ordinea de zi, urmând ca acele atribuţii să le rămână consilierilor. "Sper că am demonstrat, prin aceasta, că îmi doresc să lucrăm cu toţii bine, în echipă, dar şi că sunt deschis la discuţii, la argumentări. Repet, pentru mine contează dezvoltarea judeţului Galaţi, nicidecum extinderea atribuţiilor proprii", a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi.

După ce s-a renunţat la proiectul de extindere a atribuţiilor preşedintelui Consiliului Judeţean, ordinea de zi a primei şedinţe a avut doar 17 puncte, 13 dintre acestea fiind legate de aprobarea proiectelor de reabilitare şi a cheltuielilor de proiect pentru realizarea obiectivelor. Toate aceste proiecte au fost votate în unanimitate de către consilierii judeţeni, prilej pentru unii dintre aceştia să laude evoluţia şedinţei. "Mă bucur că este prima şedinţă după mult timp unde nu există certuri, nu există contraziceri pe proiecte, unde toţi suntem de acord pentru binele judeţului. Astăzi am aprobat folosirea a 42 de milioane de euro pentru dezvoltarea judeţului Galaţi, lucru care pe mine, personal, mă bucură. Tocmai de aceea, aş vrea să vă felicit, domnule preşedinte!", a spus Dorin Butunoiu, consilier judeţean independent.

"Întreaga investiţie în proiectele pe care le-am expus în şedinţă se ridică undeva la 42, 43 de milioane de euro, însă aceasta este doar prima etapă. Cu siguranţă nu ne vom opri aici cu proiectele europene, dat fiind că mai avem deja câteva în stadiu de elaborare şi pe care le vom introduce în următoarea şedinţă de CJ. Sunt în continuare proiecte de anvergură, legate de drumuri în mare parte. În luna august cred că vom fi pregătiţi să punem în discuţie şi proiecte legate de celelalte instituţii subordonate consiliului judeţean, spitale, şcoli speciale, complex muzeal, etc, pentru că este clar că avem mult de lucru", a explicat şi Costel Fotea, preşedintele CJ, la finalul primei şedinţe de consiliu. Vom reveni cu detalii despre proiectele pe care Consiliul Judeţului intenţionează să le deruleze începând cu anul viitor.        

Citit 17441 ori Ultima modificare Joi, 21 Iulie 2016 18:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.