Paradoxuri impuse de lege: DRUMURI multe şi scumpe, BANI puţini

Paradoxuri impuse de lege: DRUMURI multe şi scumpe, BANI puţini
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Primarii din judeţul Galaţi i-au sesizat senatorului PNL Paul Ichim o situaţie pe cât de aberantă, pe atât de costisitoare. Primarii s-au plâns că, în fiecare zi, sunt obligaţi să depună la trezorerie încasările efectuate prin casierie, indiferent de valoarea totală a acestor încasări, conform OUG 146/2002.

„De cele mai multe ori, primăriile din judeţ sunt obligate să facă drumuri la Trezoreria Municipiului Galaţi pentru a depune sume care nici măcar nu justifică drumul spre municipiul reşedinţă de judeţ. Astfel, pentru sume infime, care pot fi şi sub 100 de lei, primăriile sunt obligate să trimită o maşină împreună cu casierul instituţiei la Trezorerie, costurile efectuării acestui drum fiind de cele mai multe ori mai mari decât suma ce urmează a fi depusă”, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei.

Senatorul Paul Ichim a sesizat acest aspect Ministerului de Finanţe, cerând explicaţii oficiale. Răspunsul primit de la înaltul for este pe cât de general, pe atât de inutil primarilor: „Ministerul Finanţelor Publice va realiza o analiză aprofundată a situaţiei descrise, urmând să fie adoptată cea mai eficientă soluţie, atât din punct de vedere al aspectelor legate de securitatea numerarului, cât şi din punct de vedere al eficienţei modului de utilizare a fondurilor publice”.

„Înţelegând că situaţia expusă reprezintă o preocupare imediată pentru Ministerul Finanţelor Publice, sunt curios să aflu care este timpul de reacţie al autorităţilor publice centrale la sesizările reale venite din teritoriu”, afirmă senatorul în comunicatul de presă remis redacţiei. La fel de curioşi sunt şi primarii, şi cetăţenii din ai căror bani sunt suportate drumurile la Trezorerie.

Citit 3604 ori Ultima modificare Luni, 01 August 2016 02:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.