Bazar estival în Galaţi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Dacă tot am scris de ne-am săturat despre anomaliile din construcţii, am încercat să găsim şi un site al Inspecţiei respective, să vedem ce fac oamenii cu amenzile de la faţa locului. Mare lucru n-am aflat, dar un amănunt putem totuşi să vă oferim.

Lista verificatorilor de proiecte atestaţi oferă 12 nume de specialişti tot unul şi unul. Numai că atestarea lor s-a cam terminat  pe 31 martie 2009. Or nu mai verifică nimeni, or verificările sunt lovite de nulitate, că primăvara a trecut demult.

* Pentru optimişti propunem o vedere dinspre partea plină a paharului colectărilor la buget. Cică încasările la bugetul de stat al judeţului nostru au scăzut pe prima jumătate a anului cu circa 9 milioane de euro.

Ar fi de belea dacă n-am vedea că respectiva  gaură s-a produs în zona asigurărilor pentru şomaj, sănătate, executări silite etc. Putem aşadar presupune că gălăţenii sunt mai sănătoşi, au mai mult de lucru şi corectitudinea îi dă afară din casă.  

* La Direcţia Judeţeană de Tineret, acolo unde sunt doi directori şi vreo 12 angajaţi care nu mai păstoresc decât resturile unei tabere, la Gârboavele, apare postat pe site un anunţ şchiop: „Vă facem cunoscut că D.J.T. Galaţi pune la dispoziţia tinerilor proveniţi din familii defavorizate un număr de 150 locuri de tabără conform prevederilor HF 753/2005 - ANEXA2. Seriile de tabără sunt 21-27 iulie şi 7-13 septembrie 2009 - Complex Briza Mării / Eforie Sud”. 

Defavorizaţii în cauză trebuie să intre pe site ca să afle numărul de telefon, să sune pentru a vedea cum demonstrează că sunt defavorizaţi, să studieze legea în cauză, iar când vor ajunge la borcan, probabil mierea se va fi terminat demult.

* Damenul deţine supremaţia în acest an la numărul de accidente. Deja în şantier s-au produs 18 accidente de muncă. Mai multe decât în combinat.

Plus că acolo un maistru a murit de inimă când a văzut ce se întâmplă cu unul dintre oamenii lui. Psihologic vorbind, asta spune mult despre stresul pentru care se plăteşte spor… la ministere, nu la dublu fund. 

* Pe site-ul Primăriei noastre scumpe şi dragi încă mai intră gălăţeni care au probleme şi vor să le rezolve cu ajutorul angajaţilor acestei instituţii. Li se răspunde frumos şi pe scurt, în majoritatea cazurilor: „referitor la solicitarea dvs. vă transmit că aceasta a fost înregistrată la Registratura Primăriei cu nr…. şi repartizată spre soluţionare la Direcţia Tehnică”. 

Am luat la întâmplare două sesizări, una despre semnalizarea drumurilor şi alta despre câinii vagabonzi. Pe ambele trebuie să le soluţioneze Direcţia Tehnică. Tehnic vorbind, o fi posibil?

Citit 754 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.