180.000 de euro pentru pânzar

180.000 de euro pentru pânzar
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cu prova pe Linz! * Chebac l-a „ciufulit” pe Avram * „Buba” s-a spart de la o declaraţie nefericită * „Am avut solicitări anul trecut la nişte sume exorbitante”, dar pânzarul nu era pregătit… * Corpul de control al preşedintelui CJ va controla camerele video şi bariera de la Centrul Cultural *

„Iniţiez o aplicaţie, undeva la circa 180.000 de euro pe Comisia Dunării, pentru a permite pânzarului să participe anul viitor la Zilele Dunării, care vor avea loc la Linz, în Austria”, «a dat din casă» Eugen Chebac, la conferinţa de după şedinţa de ieri a Consiliului Judeţului (CJ) Galaţi.

Chebac vrea să acceseze un fond special pentru Zilele Dunării, din fondurile puse la bătaie de Comisia Dunării, instituţie cu sediul la Budapesta. Vasul ar putea fi dus până la Linz pe o barjă, urmând să se întoarcă pe apă, sau ar putea chiar pleca prin propriile forţe motrice.

Cum ziariştii i-au amintit preşedintelui că şi directorul Centrului Cultural, Răzvan Avram, avusese proiectul de a oferi vasul turismului, dar nu a găsit investitori, preşedintele CJ a  replicat: „E o distanţă mare de la dorinţă la putinţă. Iar eu pot să fac acest lucru!”

Astfel, Chebac a dezvăluit, pentru prima oară, faptul că „am avut solicitări anul trecut la nişte sume exorbitante, dar pentru faptul că procedurile nu s-au dus la capăt, nava nu a fost înmatriculată şi nu a avut echipaj, nu am putut-o folosi. De aceea am spus că sunt în căutarea unui parteneriat public-privat”.

Pânzarul a fost trecut ieri în domeniul privat al CJ, pentru a se găsi investitori: „Am luat decizia alocării sumei de circa 700 milioane lei pentru repunerea lui pe apă (…) în încercarea de a găsi un partener şi a întocmi un parteneriat public-privat pentru a pune în exploatare şi a avea rolul pe care trebuie să-l aibă.”

Vasul va fi călăfătuit, ignifugat, vopsit împotriva depunerilor, vor fi refăcute parâmele şi i se va angaja un echipaj de siguranţă din 4 oameni.

Avram a suflat împotriva strategiei CJ…

Consilierul judeţean PD-L Iulian Aramă a felicitat conducerea CJ pentru decizia de a lua înapoi pânzarul, „de a păstra acest simbol al judeţului nostru” şi l-a criticat pe directorul Răzvan Avram (Centrul Cultural) pentru declaraţia sa din „Viaţa liberă” de ieri, 21 iulie, în care acesta recunoştea, (fără a realiza că declaraţiile vor fi publicate, după cum i-a spus şi liderului său de partid, vicepreşedintele CJ Eugen Durbacă, care a încercat o mediere la pauză) că pânzarul este o povară financiară pentru instituţia pe care o conduce.

Poate pentru că observaţia venea dinspre PD-L, preşedintele Chebac s-a supărat vizibil pe director şi a declarat în şedinţă: „De fapt, nu sunt singurele declaraţii pe care le face fără a ţine cont de strategia Consiliului, dar astea sunt probleme interne, pe care o să le reglementez şi o să le aduc la cunoştinţă. Voi solicita expres să prezinte un raport al activităţii”.

Mai ales că, spune Eugen Chebac, unele activităţi culturale „nu ştiu dacă se desfăşoară aşa cum trebuie, nu ştiu acum dacă din rea-voinţă, din rea-credinţă, motivând cu un singur fapt: că bugetul este insuficient. Bugetul este suficient: ca orice buget la început de an, el se construieşte”.

„Oarecum sunt nemulţumit şi o să vedem şi celelalte cheltuieli, cu bariera, cu camerele video. Corpul de control al preşedintelui va urmări această problemă”. 

Sau, după cum spune dictonul latin, gura bate pupa!

Comentariu foto 1: E de rău când preşedintele Chebac se uită AŞA!

Citit 1186 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.