Amenzi neîncasate de 368.293 de lei, la Cudalbi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Biroul Contabilitate, taxe şi impozite locale din cadrul Primăriei Cudalbi are de rezolvat o problemă cu dichis. În anul 2010, amenzile neîncasate la circulaţie se ridică la suma de 368.293 de lei, ne-a spus Vasile Crăciun, agent fiscal.

„Este arhicunoscut că toate amenzile ajung la noi şi, dacă omul nu plăteşte în 48 de ore, amenda se dublează. Potrivit procedurii, dacă amenzile nu sunt plătite în 30 de zile, atunci remitem procesele verbale către secţiile de poliţie care au aplicat amenzile; acestea, la rândul lor, se adresează Judecătoriei”.

Şi Judecătoria şi-a făcut datoria, a pus cauzele pe rol, a trimis citaţii, a pus în mişcare un adevărat mecanism pentru a-i cita pe pârâţi, prin poştă. Apoi, i-a aşteptat să vină la judecată ca să se apare, dar în zadar.

„În tot anul trecut, am reuşit să încasăm din amenzi 70.730 de lei, cam o treime din valoarea totală. Pentru cei care nu s-au prezentat nici în instanţă, nici să plătească, Judecătoria a transformat amenzile în zile de muncă în folosul comunităţii, dar nici aşa nu am rezolvat problema”.

„Am constatat că nu prea sunt amatori de prestaţii în folosul comunităţii. În aceste condiţii, noi, la nivelul Primăriei comunale, am făcut iarăşi adresă către Judecătorie pentru ca zilele de prestaţii să fie transformate la loc, în amendă”, a continuat Vasile Crăciun.

Şi uita aşa, potrivit principiului „nimic nu se pierde, nimic nu se câştigă,  totul se transformă”, la cererea autorităţii comunale, zilele de prestaţii au fost transformate în amendă.

Şi s-a revenit la starea de început, la amendă. Care amendă creşte şi iarăşi creşte cât Făt Frumos din poveste în 5 ani. Că după 5 ani, amenda la circulaţie se prescrie...

Citit 914 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.