Discursuri pe mai multe voci la Consiliul Judeţului

Discursuri pe mai multe voci la Consiliul Judeţului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Începută cu momentul festiv Lucian Bute, şedinţa CJ Galaţi de ieri s-a desfăşurat, aproape până la sfârşit, sub auspicii bune. Pe final însă, oboseala, dorinţa de afirmare, tensiunile politice între partide, ca şi interesele electorale ale fiecăruia şi-au spus cuvântul, apărând şi discuţii în contradictoriu între consilierii judeţeni PDL şi cei PSD şi PNL.

Mărul discordiei l-a reprezentat de această dată proiectul privind alocarea sumei de 358.000 de lei oraşului Tg. Bujor, de la fondul de rezervă bugetară, pentru realizarea de lucrări de refacere a infrastructurii şi decolmatarea podeţelor şi şanţurilor, afectate de „fenomene meteorologice periculoase”, adică de ploaia torenţială care s-a produs pe 12 iulie. 

Consilierii PDL Costel Căluean şi Silviu Burluc au declarat că împreună cu colegii lor din PDL nu vor vota hotărârea, căci aceasta nu este însoţită de un raport ISU al pagubelor suferite de cei din Tg. Bujor.

În plus, consilierii au lăsat să se înţeleagă că banii sunt daţi nu neapărat în funcţie de pagubele produse de inundaţii, ci mai degrabă de culoarea politică a primarilor: „Au existat de-a lungul timpului şi alte primării care au suferit pagube în urma inundaţiilor şi nu au primit ajutor din partea CJ. Tecuciul şi-a revenit după inundaţiile din 2007 şi de la CJ nu s-a dat un leu”.

„Sunteţi în mare eroare!”, a punctat preşedintele CJ Eugen Chebac, amintind că, imediat după inundaţii, de la CJ Galaţi s-au alocat 350.000 de lei, iar „refacerea străzii Al. I. Cuza afectată în 2002 de revărsarea râului Corozel, s-a făcut tot cu sprijinul CJ”.

Consilierul PNL Emil Ţuicu a intervenit spunând că „şi alte comune au primit, de-a lungul timpului, bani pentru că au fost inundate, dar au cerut; ştiţi, copilul care nu cere…”.

În sprijinul acestuia a venit şi consilierul PSD Nicolae Bacalbaşa, care li s-a adresat consilierilor democrat-liberali: „Există foarte multe calamităţi, inclusiv  umane, reprezentate de primarii care nu se pricep să ceară bani de la fondul de rezervă. Dacă sunt primarii de la partidul dumneavoastră este calamitatea dumneavoastră şi puteţi să o rezolvaţi de la fondul de rezervă… al cadrelor”.

Şi vicepreşedinta Tania Bogdan a punctat, acidă, către consilierii PDL: „Nu am avut cereri din partea altor primari pe care să le fi refuzat. Dumneavoastră vorbiţi acum aşa, doar de dragul opoziţiei”.

Discuţiile – care anunţă viitoarele declaraţii electorale la care trebuie să ne aşteptăm de acum înainte, conform tradiţiei în care aleşii îşi recapătă vigilenţa şi tonusul înainte de alegerile pentru un nou mandat  - au fost urmate de votul pe proiect, care a fost adoptat cu 18 voturi pentru şi 14 abţineri.

Citeşte articolul integral ÎN EDIŢIA TIPĂRITĂ a „Vieţii libere” de astăzi

Citit 1063 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.