Peste 1.000 de specialişti IT vor să modernizeze administraţia publică/ Programul GovITHub atrage mii de voluntari

Peste 1.000 de specialişti IT vor să modernizeze administraţia publică/ Programul GovITHub atrage mii de voluntari
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Nu mai puţin de 1.070 de persoane specializate în IT, dar şi zeci de companii de profil au răspuns invitaţiei Guvernului de a se alătura proiectului GovITHub, lansat de Executiv cu scopul de a încuraja inovaţia provenită din zona antreprenorială şi cooperarea pentru a depăşi barierele birocratice şi pentru a implementa proiecte digitale în serviciul cetăţenilor.

Biroul de presă al Guvernului a anunţat, ieri, că, la nici două săptămâni de la lansare, proiectul se bucură de un real succes, întrucât, pe lângă cele peste 1.000 de persoane, care s-au înscris deja pe platformă, „40 de companii şi-au exprimat interesul de a susţine programul şi de a deveni partenere ale Cancelariei Prim-Ministrului pentru a dezvolta platforme informatice în serviciul cetăţenilor”.

Aşa cum v-am mai informat, proiectul se va desfăşura atât cu ajutorul a zece bursieri pe o perioadă de şase luni, cât şi cu ajutorul unor voluntari cu normă de opt ore pe săptămână. Reprezentanţii Executivului au comunicat că „din cele peste 1.000 de persoane înscrise, cei zece bursieri, precum şi contributorii pentru fiecare proiect vor fi selectaţi de către o comisie de specialişti IT - în baza unor criterii meritocratice şi în funcţie de propunerile candidaţilor. Dat fiind interesul ridicat pentru acest program, responsabilitatea privind alegerea proiectelor, voluntarilor şi bursierilor este crescută. Pentru a asigura un proces transparent şi echitabil pentru persoanele interesate, comunitatea IT va fi implicată în procesul de luare a deciziilor. În ceea ce priveşte selecţia proiectelor, un accent deosebit va cădea asupra impactului pentru cetăţeni şi a fezabilităţii propunerilor transmise”.

„Executivul îşi reafirmă prioritatea de a eficientiza interacţiunea românilor cu administraţia publică prin cele mai moderne mijloace - şi de a orienta România pe traiectoria unui viitor digital. GovITHub face parte din suita de măsuri în această direcţie”, a transmis Biroul de Presă al Guvernului.

Citit 1808 ori Ultima modificare Joi, 18 August 2016 17:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.