A început construcţia USR Galaţi. Ce spune CLOTILDE ARMAND despre noul partid de pe scena politică
Foto: Foto ”Viața liberă”, Corina Dobre

A început construcţia USR Galaţi. Ce spune CLOTILDE ARMAND despre noul partid de pe scena politică
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

În aproximativ trei săptămâni, Uniunea Salvaţi România (USR) va avea o filială şi la Galaţi, au anunţat, vineri, 26 august, Clotilde Armand (vicepreşedinte al partidului la nivel naţional) şi Florin Grigorescu (responsabil cu extinderea formaţiunii în Regiunea Sud-Est). Cei doi reprezentanţi ai USR au declarat, într-o conferinţă de presă susţinută în Grădina Publică, că filiala locală a USR va avea, în curând, o conducere aleasă de către membrii săi, nicidecum impusă de liderii de la Bucureşti, cum se întâmplă în cazul celor mai multe dintre formaţiunile politice aflate la început de drum. Totodată, Clotilde Armand a precizat că cei care vor candida din partea filialei locale la alegerile parlamentare vor fi aleşi în interiorul partidului, democratic.

"Modelul nostru este un cetăţean implicat, care are serviciu şi care se dedică şi comunităţii, nicidecum un politician de meserie", a precizat vicepreşedintele USR.

În ceea ce priveşte ideologia partidului şi orientarea acestuia, Clotilde Armand a afirmat: "Suntem un partid anti-sistem, dar, atenţie, asta pentru că nu ne place sistemul din România, nu pentru că am fi un partid anarhist. Sistemul nu are ideologie, el doar pretinde că are. De fapt, singura lor ideologie o reprezintă corupţia, clientelismul. Astăzi suntem mici, nu putem să ne poziţionăm. Este un răspuns strategic, dacă vreţi. Un răspuns mai pragmatic este că problema în România nu este de dreapta sau stânga. Noi estimăm că diferenţa între o investiţie de politică fiscală de dreapta sau de stânga este de aproximativ un miliard de euro pe an. Şi estimăm că se fură, în această ţară, de cel puţin şase ori mai mult. Mai bine rezolvăm întâi partea de corupţie şi o să punem apoi cursorul cum trebuie. Noi promovăm reconstrucţia, buna guvernare, cu reforma administraţiei, şi tot ce este antreprenoriat. Nu îi uităm însă pe cei care nu se mai regăsesc în societatea actuală. Vrem să reconstruim cu toţi cetăţenii".

Clotilde Armand a precizat că speră ca USR să obţină, la alegerile parlamentare, un scor electoral între 10 şi 20 la sută.

În ediția de weekend a ziarului ”Viața liberă”, puteți citi un INTERVIU cu vicepreşedintele Uniunii Salvaţi România, CLOTILDE ARMAND

Citit 5964 ori Ultima modificare Vineri, 26 August 2016 18:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.