Politicienii gălăţeni care l-au salvat pe Oprea de DNA. ”Lăsaţi-mă cu prostiile astea!”

Politicienii gălăţeni care l-au salvat pe Oprea de DNA. ”Lăsaţi-mă cu prostiile astea!”
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

"Lăsaţi-mă cu prostiile astea", a reacţionat Eugen Durbacă (foto, stânga)


Procurorii anticorupţie nu vor putea începe urmărirea penală împotriva fostului premier şi ministru Gabriel Oprea, pentru ucidere din culpă, în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină, după ce majoritatea senatorilor au făcut scut în jurul acestuia şi au respins solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de încuviinţare a urmăririi penale. Printre politicienii care l-au ferit pe Gabriel Oprea de procurori, jurnaliştii de la agenţia de presă Mediafax au identificat şi doi gălăţeni. Este vorba despre Eugen Durbacă (preşedintele ALDE Galaţi) şi Gheorghe Saghian (preşedintele PRU Galaţi).

În timp ce senatorul Gheorghe Saghian susţine că votul a fost secret şi, prin urmare, în opinia sa, nimeni nu-i poate şti opţiunea, precizând că a votat "cum am considerat şi în aşa fel încât nu a văzut nimeni", senatorul Eugen Durbacă a preferat să pună punct discuţiei telefonice cu un comentariu halucinant: "Lăsaţi-mă cu prostiile astea, credeam că mă întrebaţi de probleme serioase". Ceea ce indică faptul că blocarea acţiunilor DNA, prin votul "împotrivă" a 73 de senatori (doar 45 votând "pentru" şi şase s-au abţinut), nu reprezintă pentru unii dintre politicieni o "problemă", cu atât mai puţin serioasă.

Precizăm că jurnaliştii de la agenţia Mediafax au anunţat că au reuşit să identifice doar 24 de senatori, dintre cei 73 care au votat împotriva cererii DNA, ceea ce înseamnă că vot negativ ar fi mai putut acorda şi alţi senatori gălăţeni. Singurii politicieni care au votat la vedere, pentru urmărirea penală a lui Oprea, au fost cei de la PNL.

„Respingerea cererii procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie de începere a urmăririi penale, de către majoritatea membrilor Senatului României, are drept consecinţă blocarea anchetei penale faţă de Gabriel Oprea cu privire la infracţiunea de ucidere din culpă şi îi plasează pe procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în imposibilitatea stabilirii răspunderii penale a fostului ministru de interne pentru moartea poliţistului Bogdan Gigină. Cu alte cuvinte, voinţa exprimată de majoritatea senatorilor faţă de cererea formulată de procurori înseamnă ca actul de justiţie nu mai poate fi înfăptuit”, a transmis DNA într-un comunicat de presă.

 

Citit 11805 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Septembrie 2016 20:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.