Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
2 comentarii

Federaţia Bicicliştilor din România (FBR) şi organizaţiile membre ale acesteia sau aflate în relaţii de colaborare cu aceasta, inclusiv Asociaţia Bike Works, lansează un apel public către autorităţile publice centrale privind trei teme de interes legislativ actual din punct de vedere biciclistic: legislaţia rutiera, Hotărâri de Guvern privind traseele cicloturistice şi normativul tehnic pentru infrastructurile biciclistice. Totodată, Federaţia Bicicliştilor din România (FBR) şi organizaţiile membre ale acesteia intenţionează să demareze o acţiune de strângere de semnături în cadrul unei petiţii online, în scopul susţinerii acestor demersuri.

Solicitări scrise către Parlament şi ministere


"Pentru că folosirea bicicletei este parte a unui stil de viaţă sănătos, pentru că dorim să avem oraşe cu sisteme moderne de mobilitate urbană, axate cât mai puţin pe utilizarea autoturismului propriu, dar şi pentru că turismul pe bicicletă are un foarte mare potenţial în România, solicităm în scris Parlamentului României, cu privire la proiectul noului Cod Rutier, să nu îl adopte în forma propusă de iniţiatori, ci să invite la consultări atât FBR, cât şi alte organizaţii care reprezintă drepturile bicicliştilor şi pietonilor, şi să accepte amendamentele propuse astfel încât noul Cod Rutier să fie modern şi favorabil celor care aleg să meargă pe jos ori cu bicicleta", se arată în documentul remis presei de Asociaţia Bike Works. 

Decizii în privinţa pistelor de biciclete


În acelaşi document este formulată şi o solicitare către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin care sunt cerute normative tehnice actualizate şi aliniate practicilor internaţionale. "Pistele de biciclişti trebuie să fie proiectate, realizate şi menţinute în forma propusă de organizaţiile de biciclişti, sub egida FBR", menţionează documentul citat.

Acest apel a fost lansat către autorităţi în data de 22 septembrie, cu ocazia Zilei Mondiale fără Maşini.

Citit 1562 ori Ultima modificare Luni, 26 Septembrie 2016 19:44

2 comentarii

 • postat de Ea Marți, 27 Septembrie 2016 12:24 82.76.132.*** Link la comentariu
  3
  4

  Sa se prevada si amenzi usturatoare biciclistilor cara fac flick-flack in fata masinilor ... pe banda a doua sau chiar a 3-a merg pe mijlocul benzilor ca sa incurce circulatia! Nu toti biciclistii, ca de altfel nu toti soferii sau motociclistii sunt capabili - din punct de vedere mental - sa circule pe sosele!

  Raportează
 • postat de Nicolae Marți, 27 Septembrie 2016 11:57 84.117.42.*** Link la comentariu
  0
  5

  Oameni buni,stimati edili si politicieni,dragi utilizatori ai soselelor,inainte de a remedia Codul Rutier prin unele amendamente care sa avantajeze pe cei ce folosesc bicicleta ca mijloc de locomotie si/sau de agrement,haideti sa vedem ce se intampla in alte tari ca:Germania,Olanda,Elvetia,si multe altele,acolo unde biciclistii au prioritate nr.1 in trafic atat in localitati cat si in afara lor.Cat despre multiplele beneficii ale pedalatului,imi permit sa mentionez doar doua:descongestionarea traficului si activitate fizica ieftina si la indemana oricui.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.