Galaţiul dă semne că se trezeşte din moarte clinică | PROIECTE DE DEZVOLTARE de zeci de milioane de lei, aprobate de CJ

Galaţiul dă semne că se trezeşte din moarte clinică | PROIECTE DE DEZVOLTARE de zeci de milioane de lei, aprobate de CJ
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Chiar dacă taberele politice din Consiliul Judeţean nu au îngropat securea războiului, iar liberalii încă mai pun sub semnul întrebării legalitatea constituirii şi funcţionării „forului legislativ” judeţean, motiv pentru care grupul consilierilor PNL, deşi a fost prezent în sală, nu a dorit să participe la vot, în şedinţa de joi s-a reuşit, cu votul consilierilor PSD, ALDE, PMP şi PRU adoptarea unor hotărâri care vizează proiecte de dezvoltare de peste 72 de milioane de lei, adică mai bine de 16 milioane de euro.

Printre cele mai importante obiective de investiţii se numără reabilitarea şi modernizarea infrastructurii de transport regional pe traseul Matca-Corod-Drăguşeni (DJ 251A), pe fonduri europene, în valoare de 61.686.382,13 lei, inclusiv TVA, din care contribuţia Consiliului este de doi la sută.

„Ne dorim ca în actualul mandat al Consiliului Judeţean Galaţi să nu se repete situaţia prin care judeţul Galaţi să piardă proiecte cu finanţări europene din cauza respingerii de către consilierii liberali a unui proiect sau a altuia, aşa cum s-a întâmplat în anul 2014. Atunci DJ 251E (DN 2B – Zătun), a rămas nereabilitat, pierzându-se o finanţare europeană de aproximativ 1.000.000 de euro. Reparaţiile au fost făcute anul acesta, din fondurile proprii ale Consiliului Judeţean Galaţi”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Fotea, amintind de războiul politic din urmă cu doi ani, care a dus la pierderea banilor europeni pentru reabilitarea drumului de acces către baza de agrement de la Zătun.

Criticile îndreptate împotriva liberalilor vin după ce, la începutul şedinţei, liderul de grup al PNL din Consiliul Judeţean, Ion Ştefan, a anunţat că aleşii liberali vor asista la şedinţă, însă nu vor participa la vot, întrucât aşteaptă hotărârea instanţei (Curţii de Apel) cu privire la legalitatea constituirii Consiliului.

Citit 13610 ori Ultima modificare Marți, 04 Octombrie 2016 23:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.