Şedinţă extraordinară de Consiliu Local Galați | Aleşii şi-au împărţit comisiile de concurs la şcoli
Foto: Foto ”Viața liberă”, Anca Melinte

Şedinţă extraordinară de Consiliu Local Galați | Aleşii şi-au împărţit comisiile de concurs la şcoli
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)


Conform listei aprobate, grupul de aleşi PSD va avea câte un reprezentant la 24 de unităţi de învăţământ, PNL la 16, UNPR la 12, PMP la opt, iar ALDE în şase


Reprezentanţii Consiliului Local, în comisiile de concurs pentru ocuparea funcţiilor de director şi de director adjunct la unităţile de învăţământ din Galaţi, sau fost desemnaţi astăzi, prin vot secret, de către aleşii locali, reuniţi în şedinţă extraordinară. Din start, Silviana Ciupercă (PSD) şi Onuţ Atanasiu (PNL) au anunţat că nu vor participa la vot deoarece concurează pentru posturile de directori la Colegiul „Aurel Vlaicu”, respectiv Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”. Votul nu a fost lipsit de dispute.

Lăsată afară


Singura dintre consilierii locali care nu face parte din nicio comisie de concurs este independenta Simona Vreme: „Constat, ca urmare a tragerii la sorţi, că nu mă regăsesc printre cei nominalizaţi. Am depus o adresă către preşedintele şi secretarul CL şi către primar prin care am solicitat să-mi se aducă la cunoştinţă motivele care au stat la baza unei asemenea decizii individuale. Solicit să luaţi act de amendamentul meu faţă de modul discriminator privind repartizarea consilierilor locali în comisiile de concurs”, a spus Simona Vreme.

După ce au fost contabilizate voturile secrete ale aleşilor, PNL s-a oferit să-i cedeze patru dintre unităţile de învăţământ Simonei Vreme. „Cu permisiunea dvs şi a celorlalţi colegi, noi, consilierii liberali, am decis că pentru a asigura şi prezenţa dnei consilier Vreme în comisiile de evaluare ale directorilor să renunţăm, fiecare, la câte o unitate de învăţământ astfel încât să aibă şi dumneaei posibilitatea să facă parte din aceste comisii de concurs”, a anunţat liberalul George Stângă.

„Ar trebui să reluăm votul!”, au protestat câţiva dintre aleşi aşa că amendamentul a fost respins. Nu acelaşi lucru s-a întâmplat cu amendamentul formulat de viceprimarul UNPR Picu Apostol Roman, care a anunţat înainte de vot că unul dintre colegii săi va fi plecat din ţară, aşa că un alt ales UNPR îl va înlocui în comisii.

Explicaţii oficiale


„Doamna Vreme a fost invitată, din câte ştiu, de două ori până în momentul de faţă la astfel de consultări legate de reprezentanţii la aceste concursuri, dar n-a dat curs niciuneia dintre invitaţii. S-a dedus n-o interesează, prin urmare a trebuit să acoperim cu cei care au fost interesaţi!”, a declarat primarul Ionuţ Pucheanu.

Conform listei aprobate, grupul de aleşi PSD va avea câte un reprezentant la 24 de unităţi de învăţământ, PNL la 16, UNPR la 12, PMP la opt, iar ALDE în şase.

Interesant este că, la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", unde concurează şi liberalul Onuţ Atanasiu, reprezentat în comisie va fi va fi social-democratul Zanfir Ilie, iar la Colegiul Tehnic "Aurel Vlaicu", unde candidează Silviana Ciupercă, din comisie va face parte tot o social-democrată, Marcela Costea.

Citit 2194 ori Ultima modificare Luni, 10 Octombrie 2016 19:35

6 comentarii

 • postat de Sinistrul Ed. Nat.
  Miercuri, 12 Octombrie 2016 05:19
  95.77.196.***
  Cea mai mare hotie politica si profesionala e acest asa zis concurs a carui proba scrisa cadidatii o dau de acasa din fata calculatorului, inconjurati de pretini si de materiale utile. De ce nu se dau si BAC-ul, capacitatea, titularizarea, def de acasa din fotoliu ? O rusine nationala !
  0
  2
  Raportează
 • postat de Florea
  Marți, 11 Octombrie 2016 20:02
  89.136.2.***
  La Scoala Gimnaziala nr.1 din comuna Slobozia Conachi, d-na director este consilier local din partea PSD, primarul este PSD, consilierul local din comisia de concurs este fostul primar, tot PSD! Mai avea sens sa participe cineva la concurs???
  3
  3
  Raportează
 • postat de investigati pe surse
  Marți, 11 Octombrie 2016 15:22
  5.13.158.***
  Ei aici este treaba voastra a ziaistilor, sa aflati cine cu cine a impartit acelasi loc de munca, acelasi partid, acelasi pat, cu toate ca acum s-a recasatorit si are alt nume, rude neamuri, afini. Pastrati listele si cand aveti timp liber si lipsa de inspiratie cuplati consiliarul X cu candidatul Y
  1
  1
  Raportează
 • postat de CERNEA
  Marți, 11 Octombrie 2016 08:46
  193.230.156.***
  corect ar fi fost -ALESII SI-AU IMPARTIT PLICURILE PENTRU A OFERI POSTURILE DE DIRECTORI-
  2
  6
  Raportează
 • postat de Sindicatul Educația - președinte
  Marți, 11 Octombrie 2016 08:37
  89.136.231.***
  Și crede cineva că poate influența politic evaluarea la vreuna din probe? Poate la proba ,,interviu'' dar sper ca observatorii sindicali să fie f. atenți; deasemenea și ceilalți candidați concurenți la aceeași școală. (De fapt, nici n-ar avea ce căuta consilierii locali la aceste evaluări. Sunt consilii locale în țară care au desemnat în comisiile de evaluuare consilieri cu doar școală profesională sau cu 10 clase. Ce poți să faci când metodologia a fost emisă de ,,tehnocrații'' din minister fără a admite nici una din observațiilee făcute de sindicate.)
  1
  7
  Raportează
 • postat de viku
  Marți, 11 Octombrie 2016 08:26
  109.103.134.***
  Este incredibil. Nu se mai satura de golanii si marsavii. Peste tot, dar absolut peste tot!
  1
  7
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.