Şedinţă extraordinară de Consiliu Local Galați | Aleşii şi-au împărţit comisiile de concurs la şcoli
Foto: Foto ”Viața liberă”, Anca Melinte

Şedinţă extraordinară de Consiliu Local Galați | Aleşii şi-au împărţit comisiile de concurs la şcoli
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Conform listei aprobate, grupul de aleşi PSD va avea câte un reprezentant la 24 de unităţi de învăţământ, PNL la 16, UNPR la 12, PMP la opt, iar ALDE în şase


Reprezentanţii Consiliului Local, în comisiile de concurs pentru ocuparea funcţiilor de director şi de director adjunct la unităţile de învăţământ din Galaţi, sau fost desemnaţi astăzi, prin vot secret, de către aleşii locali, reuniţi în şedinţă extraordinară. Din start, Silviana Ciupercă (PSD) şi Onuţ Atanasiu (PNL) au anunţat că nu vor participa la vot deoarece concurează pentru posturile de directori la Colegiul „Aurel Vlaicu”, respectiv Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”. Votul nu a fost lipsit de dispute.

Lăsată afară

Singura dintre consilierii locali care nu face parte din nicio comisie de concurs este independenta Simona Vreme: „Constat, ca urmare a tragerii la sorţi, că nu mă regăsesc printre cei nominalizaţi. Am depus o adresă către preşedintele şi secretarul CL şi către primar prin care am solicitat să-mi se aducă la cunoştinţă motivele care au stat la baza unei asemenea decizii individuale. Solicit să luaţi act de amendamentul meu faţă de modul discriminator privind repartizarea consilierilor locali în comisiile de concurs”, a spus Simona Vreme.

După ce au fost contabilizate voturile secrete ale aleşilor, PNL s-a oferit să-i cedeze patru dintre unităţile de învăţământ Simonei Vreme. „Cu permisiunea dvs şi a celorlalţi colegi, noi, consilierii liberali, am decis că pentru a asigura şi prezenţa dnei consilier Vreme în comisiile de evaluare ale directorilor să renunţăm, fiecare, la câte o unitate de învăţământ astfel încât să aibă şi dumneaei posibilitatea să facă parte din aceste comisii de concurs”, a anunţat liberalul George Stângă.

„Ar trebui să reluăm votul!”, au protestat câţiva dintre aleşi aşa că amendamentul a fost respins. Nu acelaşi lucru s-a întâmplat cu amendamentul formulat de viceprimarul UNPR Picu Apostol Roman, care a anunţat înainte de vot că unul dintre colegii săi va fi plecat din ţară, aşa că un alt ales UNPR îl va înlocui în comisii.

Explicaţii oficiale

„Doamna Vreme a fost invitată, din câte ştiu, de două ori până în momentul de faţă la astfel de consultări legate de reprezentanţii la aceste concursuri, dar n-a dat curs niciuneia dintre invitaţii. S-a dedus n-o interesează, prin urmare a trebuit să acoperim cu cei care au fost interesaţi!”, a declarat primarul Ionuţ Pucheanu.

Conform listei aprobate, grupul de aleşi PSD va avea câte un reprezentant la 24 de unităţi de învăţământ, PNL la 16, UNPR la 12, PMP la opt, iar ALDE în şase.

Interesant este că, la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", unde concurează şi liberalul Onuţ Atanasiu, reprezentat în comisie va fi va fi social-democratul Zanfir Ilie, iar la Colegiul Tehnic "Aurel Vlaicu", unde candidează Silviana Ciupercă, din comisie va face parte tot o social-democrată, Marcela Costea.

Citit 2297 ori Ultima modificare Luni, 10 Octombrie 2016 19:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.