Ce spun Iohannis şi noul prefect despre potop

Ce spun Iohannis şi noul prefect despre potop
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

„Noi suntem ţara care tot timpul este luată prin surprindere”, a declarat preşedintele României, Klaus Iohannis, făcând referire la inundaţiile care au devastat, din nou, zeci de comune gălăţene. „I-am rugat pe colegii mei să sune la toate autorităţile de acolo şi să-mi spună ce s-a întâmplat şi ce cred oamenii de acolo că ar fi fost bine şi ar fi trebuit să se facă. În acest fel, s-a vorbit cu toţi cei cinci primari, cu prefectul, cu şeful ISU şi am aflat că toate cinci comunele se află pe un pârâu, cred că Suhu se numeşte. Am aflat că albia nu a fost întreţinută prea bine. Am aflat că acum câţiva ani s-a început o investiţie la un baraj, care trebuia să protejeze exact aceste comunităţi, iar această investiţie a fost abandonată. Am aflat că, din fericire, nu sunt victime omeneşti. Toată situaţia m-a întristat şi sunt alături de oamenii care au suferit acolo (…) Noi suntem ţara care tot timpul este luată prin surprindere. Sigur, lumea nu poate să prevină ploaia, dar putem construi baraje. De fiecare dată, prima ninsoare ne ia prin surprindere, deşi ştim că vine iarna şi putem angaja firme de dezăpezire care să intervină la timp, dar nu o facem”, a declarat, joi, şeful statului, citat de presa naţională.

Ineri, după învestirea în funcţie, noul prefect de Galaţi, Gabriel Panaitescu, a declarat scurt: „Am citit declaraţia domnului preşedinte. În proporţie de 90 la sută are dreptate, dacă nu sută la sută”.

Printre cei care au tras un semnal de alarmă şi au criticat autorităţile locale se numără şi premierul Dacian Cioloş, care a afirmat: „Ţin minte de când eram ministrul Agriculturii că acolo sunt probleme. Nici casele nu sunt asigurate, e greu să-i convingi pe oameni să-şi lase casele şi să se mute în altă parte. Din păcate, noi, Guvernul, dăm în fiecare an despăgubiri pentru cei afectaţi de inundaţii. Sunt şi planuri de amenjare a teritoriului pe care autorităţile locale nu le aplică”.        

Citit 2150 ori Ultima modificare Vineri, 14 Octombrie 2016 17:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.