Întoarsă de preşedinte - TAXA DE MEDIU nu va fi eliminată
Foto: Foto ”Viața liberă”, Monica Zanet

Întoarsă de preşedinte - TAXA DE MEDIU nu va fi eliminată
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Timbrul de mediu nu va fi eliminat de la începutul anului viitor, aşa cum aşteptau milioane de şoferi români, după ce preşedintele Klaus Iohannis a decis, săptămâna trecută, să nu promulge legea celor 102 taxe eliminate.

La data de 25 octombrie, Parlamentul României a adoptat legea celor 102 taxe ce urmau a fi eliminate, printre care se numără şi timbrul de mediu, cunoscut şi ca taxa auto sau taxa de înmatriculare. "Dacă nu ar fi fost printre acestea cele două taxe care se plătesc pentru Televiziunea Publică şi Radioul Public, probabil că aş fi promulgat legea pur şi simplu, chiar dacă ar fi trebuit dezbătute anumite taxe", a adăugat Iohannis, la o dezbatere cu privire la eliminarea taxei radio-tv, arătând că ar fi făcut acest lucru deoarece Executivul a dat un punct de vedere pozitiv, deşi cu multe amendamente.

Şeful statului a amintit că eliminarea unor taxe a fost una dintre temele sale de campanie electorală. "Această iniţiativă care a propus eliminarea unor taxe ar fi avut poate un impact foarte pozitiv dacă s-ar fi respectat câteva condiţii minimale, lucru care în esenţă nu ar fi rău, şi pot să spun foarte deschis că despre eliminarea unor taxe am scris şi eu în programul meu electoral anul trecut. Sunt de părere că românii au prea multe taxe, dar că nu le putem elimina aşa, la grămadă, fără să ne gândim un pic. Trebuie să reducem dintre ele, să fie mai uşor de aplicat, să eliminăm o anumită birocraţie. Dar, din păcate, Parlamentul, dintr-un motiv pe care nu-l cunosc, bănuiesc că din cauza unui puseu, a intrat într-un procedeu de urgenţă. În două săptămâni, legea a trecut prin ambele camere şi a primit şi votul final", a afirmat Iohannis.

Citit 15205 ori Ultima modificare Duminică, 13 Noiembrie 2016 17:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.