Primăria Galați vrea să amenajeze un TÂRG AUTO | Relocat din TALCIOC
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Negri

Primăria Galați vrea să amenajeze un TÂRG AUTO | Relocat din TALCIOC
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)


Nu mai mult de 66.000 de lei este dispusă Primăria municipiului Galaţi să plătească pentru proiectul de amenajare a unui târg auto pe strada Macului. Concret, potrivit anunţului achiziţiei publice de pe portalul Primăriei, sunt necesare studii de fezabilitate, servicii de consultanţă şi analize, iar ofertele sunt aşteptate până astăzi, la ora 13,00. Primăria cere ca documentaţia să fie întocmită astfel încât să poată fi supusă aprobării instituţiilor finanţatoare interne sau externe (fonduri europene), iar în situaţia în care acestea vor avea observaţii, elaboratorul proiectului va reface sau completa documentaţia pe cheltuială proprie!

Argumente


Potrivit caietului de sarcini, autorităţile îşi doresc relocarea târgului auto din Talcioc. „Talciocul este amplasat în cartierul Micro 13B, este utilizat pentru comercializarea autovehiculelor second-hand şi diverse produse industriale. Existenţa târgului de maşini în cadrul Talciocului generează ocuparea unei suprafeţe mari din aceasta pentru parcare, generarea de deşeuri solide (anvelope uzate, acumulatoare), poluare fonică, vibraţii, poluarea aerului, afectează fluiditatea traficului şi blochează accesul spre rampele de gunoi. În aceste condiţii, s-a impus relocarea târgului auto, deoarece poziţia actuală din cartier nu are suficient spaţiu, generează aglomerare în perioada sfârşitului săptămânii şi se află în vecinătatea blocurilor”, argumentează Primăria.

Ce se doreşte


Conform caietului de sarcini, Primăria cere realizarea unei platforme destinate comercializării autovehiculelor SH, cu împrejmuire, poartă de acces, cabină poartă, iluminat şi supraveghere video. De asemenea, crede că ar mai fi necesare o platformă parcare auto pentru vizitatori, amenajarea accesului auto din strada Macului şi sistematizarea pe verticală a întregii zone propuse pentru amenajare. În plus, mai cere şi pregătirea a 10-15 locuri racordate la curent electric, amplasarea, într-o etapă viitoare, a zece module pentru vânzarea de piese auto. Fireşte, evacuarea apelor pluviale din zonă şi alte lucrări necesare desfăşurării activităţii de târg auto sunt înţelese de la sine.

„Proiectantul va prezenta un model de modul pentru vânzarea de piese auto, care va fi impus comercianţilor. Pentru alimentarea cu apă şi racordarea la canalizare se va analiza posibilitatea utilizării reţelelor existente din Parcarea de TIR-uri”, se arată în document.

Doi primari au promis extinderea Talciocului


Dacă tot veni vorba de Talcioc, ar fi nedrept să nu amintim că extinderea lui a fost hotărâtă încă de pe vremea fostului primar Dumitru Nicolae, când investiţia a fost inclusă pe lista lucrărilor de intervenţii propuse pentru anul 2012.

În 2013, aleşii locali au votat Studiul de fezabilitate pentru obiectivul “Amenajare extindere Talcioc”, iniţiatorul hotărârii, primarul Marius Stan, explicând în Consiliul Local de ce este necesară o asemenea măsură: "Avem în vedere extinderea în partea de sud cu aproximativ două hectare. Vrem să-l modernizăm, ca să arate, într-adevăr, civilizat, pentru că acum este demn de Evul Mediu". În 2015, aleşii locali au aprobat indicatorii tehnico-economici ai extinderii Talciocului, modificând decizia din 2013. Astfel, valoarea investiţiei necesare a crescut de la 2,4 la 7,2 milioane de lei. Şi s-a făcut şi o documentaţie în acest sens, care a costat 161.200 de lei, bani de la bugetul local.

Să sperăm că doritul târg auto nu va avea soarta extinderii Talciocului…

Citit 11420 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Noiembrie 2016 15:43

7 comentarii

 • postat de Ea
  Joi, 24 Noiembrie 2016 09:04
  82.76.132.***
  Poate datorita acestei actiuni se vor demola toate garajele de pe drumul de centura si se va lati soseaua la doua benzi pe sens pana in Cosbuc. Astfel se va civiliza, un pic, si circulatia in zona!
  Pe strada Macului sau oriunde se va repozitiona talciocul - tot, nu numai partea cu targul de masini - poate se va lati si strada, se vor face parcari, etc ... poate se va face ceva civilizat!
  3
  6
  Raportează
 • postat de adi
  Miercuri, 23 Noiembrie 2016 15:59
  89.137.139.***
  Nu o sa se duca nimeni sa isi vanda masina pe strada Macului. O sa vina doar cei care la randul lor au masini si pot ajunge acolo! Nu e buna ideea si va da faliment din prima!
  6
  8
  Raportează
 • postat de geo
  Miercuri, 23 Noiembrie 2016 08:26
  5.13.142.***
  De ce nu pe dig intre Galati si Braila? ori are interes cineva acolo,ca Talciocul a fost si este condus de racile comuniste care numai au furat de acolo.O sa vedem dupa alegeri,dar daca ia psd -ul no sa se faca nimic in Galati
  8
  11
  Raportează
 • postat de rocky
  Miercuri, 23 Noiembrie 2016 08:23
  193.230.156.***
  Astia sunt batuti in cap. Cum sa mute pe str. Macului talciocul de masini cand puteau foarte bine sa-l amenajeze ca lumea pe cel actual, inclusiv sa-l mareasca ca sa incapa toate masinile. Spun asta din cauza ca unde este amenajat actualmente talciocul s-a obisnuit lumea de foarte mult timp si este o zona mult mai accesibila in ceea ce priveste mijloacele de transport in comun, ca deh, nu toata lumea are masina ca sa viziteze un talcioc de masini (localizarea de pe str. Macului fiind tocmai la mama naibii, vis-a-vis de Brates). Sau nu cumva sunt niste interese politice de a amenaja un teren intr-o zona unde nu are cautare pentru a valorifica acel teren la pret piperat???! Intreb, cred ca sigur e vorba despre asta si cu ocazia asta, prin intermediul presei, se testeaza opinia publica..., oare!
  8
  14
  Raportează
 • postat de eu
  Miercuri, 23 Noiembrie 2016 07:31
  5.13.210.***
  Foarte frumos! Asta înseamnă că acolo se vor muta târgurile auto ad hoc din mijlocul orașului, gen Coșbuc? Da' târg de ăsta auto în care să fie relocate centrele de fier vechi din mijlocul orașului, centrele de colectare peturi și alte gunoaie, vulcanizarile, service urile, depozitele de materiale de construcții, spălătoriile auto și toate minunile care în lumea civilizată nu au ce cauta în oraș, când face primăria?
  4
  16
  Raportează
 • postat de Podaru
  Miercuri, 23 Noiembrie 2016 07:21
  5.13.138.***
  Doamne ajuta!
  5
  11
  Raportează
 • postat de lee
  Miercuri, 23 Noiembrie 2016 06:01
  5.15.220.***
  Cine naiba se duce pe strda Macului. Daca ma duc cu o masina, unde o parchez. Mai bine o duceti la Braila
  8
  9
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.