BANI de la Guvern pentru refacerea infrastructurii afectate de inundaţii

BANI de la Guvern pentru refacerea infrastructurii afectate de inundaţii
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Peste 8,6 milioane de lei vor ajunge în judeţul Galaţi pentru refacerea infrastructurii afectate de inundaţiile din luna octombrie, ne-a declarat Anca Păduraru, consilier de stat în Guvernul României. Din această sumă, 4,6 milioane de lei vor reveni Consiliului Judeţean, pentru repararea drumurilor judeţene, podurilor şi podeţelor afectate, iar restul banilor va fi repartizat mai multor comune pentru refacerea drumurilor comunale, săteşti şi nu numai, printre care Pechea, Cuza Vodă, Bereşti Meria, Băneasa, Ţepu, Griviţa, Gohor etc.

Guvernul a alocat în total, în şedinţa de ieri, din bugetul Fondului de intervenţie, nu mai puţin de 273,9 milioane lei unor unităţi administrativ-teritoriale din 29 de judeţe afectate de inundaţii.

"Cantităţile foarte mari de precipitaţii căzute pe raza acestor judeţe au generat inundaţii şi alunecări de teren ce au afectat infrastructura hidrotehnică, terasamentele şi malurile de apărare, structura drumurilor judeţene, drumurilor comunale, podurilor, podeţelor şi digurilor. Pagubele au fost estimate în baza evaluărilor făcute de către autorităţile administraţiei publice locale, Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă şi de către Instituţiile Prefectului din judeţele afectate. Suma alocată pentru cele 29 de judeţe va fi destinată pentru refacerea de drumuri judeţene, comunale sau săteşti, refacerea de străzi, poduri şi podeţe, acest lucru contribuind la desfăşurarea transportului rutier în condiţii de siguranţă", a transmis Biroul de Presă al Executivului.

Citit 1482 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Decembrie 2016 23:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.