Cât de pregătite sunt autorităţile | Opt societăţi se ocupă de DESZĂPEZIREA Galațiului

Cât de pregătite sunt autorităţile | Opt societăţi se ocupă de DESZĂPEZIREA Galațiului
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Cu doar câteva zile înainte de venirea Crăciunului, prima ninsoare ceva mai serioasă a poposit deasupra oraşului, iar cetăţenii deja se tem că vor rămâne prinşi în zăpadă zile bune. Aceştia sunt oamenii care au trecut cu greu prin ninsorile de acum doi ani, din preajma Revelionului, când deszăpezirea a întârziat aproape o săptămână, iar oraşul a fost, pe alocuri, paralizat.

Autorităţile dau, însă, asigurări că au învăţat din greşelile trecutului. "Deja sărăriţele sunt pregătite, au ieşit pe stradă, totul este în regulă. Am fost informaţi că nu vor fi cantităţi mari de zăpadă în viitorul apropiat, dar noi suntem pregătiţi pentru orice situaţie. Până la 7 centimetri de zăpadă intervine Ecosal, avem toate utilajele pregătite. La cantităţi mai mari încep să acţioneze societăţile subcontractante", ne-a explicat Mirela Furtună, directorul Ecosal Galaţi.

Ce societăţi ne deszăpezesc

Potrivit informaţiilor publicate de Ecosal pe site-ul propriu, de deszăpezirea oraşului se vor ocupa şapte firme: Tancrad, Veneta Coperture, Asocierea Vega '93 - Lemacons SRL, Gendav, Citadina, Obercons şi Decovil. Bugetul total alocat de municipalitate pentru deszăpezirea oraşului şi împărţit între aceste societăţi, în funcţie de repartizarea pe zonele oraşului, este de aproximativ 5,3 milioane de lei. "Aceasta este doar valoarea aproximată a costurilor. Dacă iarna va fi una blândă, cu siguranţă vom cheltui mult mai puţin pentru aceste intervenţii", a conchis Mirela Furtună, directorul Ecosal Galaţi.

Citit 3367 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Decembrie 2016 00:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.