MOBILIER de 2,1 milioane de lei pentru NOUA PRIMĂRIE a Galațiului
Foto: Până la finele anului 2016, s-a realizat 66,94 la sută din construcţie | Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

MOBILIER de 2,1 milioane de lei pentru NOUA PRIMĂRIE a Galațiului
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Primăria municipiului Galaţi nu se poate muta, la primăvară, în casă nouă – fosta Sală a Aplaudacilor de pe strada Domnească nr. 54 – fără a avea şi mobilierul necesar. Tocmai de aceea a lansat, chiar pe 3 ianuarie, în prima zi lucrătoare a anului, în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), o licitaţie privind achiziţia de mobilier. Municipalitatea aşteaptă ofertele până pe data de 6 februarie 2017. Contractul are o valoare estimată de 2.165.454 de lei, fonduri bugetare, iar criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut.

În ce stadiu se află construcţia

Potrivit datelor furnizate de Primăria municipiului Galaţi la solicitarea noastră, întemeiată pe liberul acces la informaţiile de interes public, noul termen de finalizare - care fusese stabilit, iniţial, pentru 17 decembrie 2016 - este 31 mai 2017. Conform răspunsului primit, până la finele anului 2016 s-a realizat 66,94 la sută din construcţie, suma plătită deja de la bugetul local fiind de 19.344.893 de lei.

Tot la finele anului trecut, când vă anunţam că, potrivit primarului Ionuţ Pucheanu, nu sunt suficienţi bani pentru finalizarea Primăriei în decembrie 2016, scriam că Primăria pregăteşte şi o achiziţie de mobilier şi dotări pentru noul sediu. Iniţial, valoarea estimată a achiziţiei ajungea la 10,8 milioane de lei, dar proiectantului i se ceruse să refacă schiţele, aşa că, potrivit autorităţilor, valoarea urma să fie mai mică, pentru că se luau în calcul preţurile de la furnizor.

Aşa se face că acum, noua licitaţie pentru mobilier de birou are o valoare estimată de 2.165.454 de lei. Cert este că, până la finalizarea investiţiei, administraţia locală va trebui să plătească în continuare 16.800 de euro chirie pe lună către proprietarul imobilului din strada Domnească nr. 38.

Reamintim, lucrările la noua Primăriei sunt executate de SC Tancrad SRL, susţinută tehnico-profesional de Grupo Empresarial Magenta SA din Spania şi de cinci subcontractanţi - ForentisInject SRL din Bucureşti, Cricons SRL, Spark SRL, Primo SRL şi Instal Proiect Gaz SRL din Galaţi.

Citit 5494 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Ianuarie 2017 18:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.