UPDATE | Când anunţă șeful statului, Klaus Iohannis, noul prim-ministru
Foto: Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş este noua propunere a PSD pentru funcţia de prim-ministru al României (Sursa foto: Internet)

UPDATE | Când anunţă șeful statului, Klaus Iohannis, noul prim-ministru
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

 

UPDATE, 29 decembrie: Preşedintele Klaus Iohannis ar putea anunţa vineri, 30 decembrie, sau săptămâna viitoare numele noului premier al României, a informat Digi 24, citând surse din Administraţia Prezidenţială. Sorin Grindeanu (foto), premierul propus de PSD şi ALDE, a avut, joi, 29 decembrie, o întâlnire la Cotroceni cu preşedintele României, unde au discutat timp de 30 de minute. Klaus Iohannis trebuie să anunţe dacă acceptă propunerea şi-i dă social-democratului misiunea de a forma noul guvern.


Sorin Grindeanu, noua propunere a PSD pentru funcția de prim-ministru | După o şedinţă de partid care a durat mai bine de o oră, liderul PSD la nivel naţional, Liviu Dragnea, a anunţat, miercuri seară, că noua propunere a social-democraţilor pentru fotoliul de premier este Sorin Mihai Grindeanu. „A trebuit să găsim o soluţie cu un coleg care este loial, în primul rând programului de guvernare şi partidului, care are capacitatea să înţeleagă că acel program este îndreptat către români, care nu merge la Palatul Victoria să îşi creeze acolo un pol de putere. Decizia mea a fost că noi alegem în continuare obiectivele noastre: bunăstare, mai mulţi bani în buzunarele românilor, libertatea de a gândi, de a spera, dreptul de a avea un sistem de sănătate bun, de a putea consuma şi a se hrăni cu produsele din pământul nostru, de a avea autostrăzi, dreptul la o viaţă mai bună (…) Am propus colegilor, după ce m-am consultat cu domnul Tăriceanu, şi a fost de acord, ca propunerea noastră să fie domnul Sorin Grindeanu. Din câte ştiu, nu e agent Hezbollah sau Hamas, poate se descoperă că e KGB, că a omorât pe cineva. Sper ca propunerea să fie luată în serios”, a declarat Liviu Dragnea.

Cine este Sorin Mihai Grindeanu

Sorin Grindeanu a fost ministru al Comunicaţiilor în Guvernul Ponta şi este actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, potrivit Hotnews. Social-democratul a fost deputat PSD de Timiş, preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PSD Timiş şi al PSD Timişoara. Este născut pe data de 5 decembrie 1973 în Caransebeş. În perioada 2008-2012 a fost viceprimar al Timişoarei. Este absolvent al Universităţii de Vest din Timişoara, Facultatea de Matematică, Secţia Informatică (anul 1997). Este membru PSD din 1996 (pe atunci PDSR). Înainte de a fi viceprimar al Timişoarei, a fost preparator şi apoi asistent la Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Sociologie şi Psihologie, şi apoi director al Direcţiei pentru Tineret şi Sport din Timiş.

În 1999 a avut o bursă Tempus pe o perioadă de 3 luni la Universitatea Bologna - Italia, în domeniul statistică socială, iar în 2001 a făcut specializări în domeniul Educaţia adulţilor la Institutul für Erwahscnenbildung din Frankfurt - Germania, Universidade de Aveiro, Portugalia, Metropolitan Leeds University, Marea Britanie.

Este membru PDSR din noiembrie 1996.

Reamintim că preşedintele Klaus Iohannis a respins prima propunere a PSD pentru premier, în persoana lui Sevil Shhaideh.

28 decembrie

Citit 7155 ori Ultima modificare Vineri, 30 Decembrie 2016 02:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.