Şedinţă extraordinară de Consiliu Local | Aleşii locali au decis ce fac cu BANII RĂMAȘI din 2016

Şedinţă extraordinară de Consiliu Local | Aleşii locali au decis ce fac cu BANII RĂMAȘI din 2016
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Întruniţi luni, 9 ianuarie, în şedinţă extraordinară, prima din acest an, aleşii locali au stabilit cum vor fi cheltuiţi banii rămaşi nefolosiţi din 2016, nu pentru că nu li s-ar fi găsit o întrebuinţare, ci pentru că au fost încasaţi pe ultima sută de metri a lunii decembrie. Deciziile, impuse de legislaţia fiscală, au stârnit discuţii.

În primul rând, consilierii au fost de acord cu acoperirea definitivă, din excedentul bugetului local al municipiului Galaţi, a deficitului secţiunii de dezvoltare în sumă de 743.889 de lei. Ce s-a întâmplat? „Pe ultima lună a anului am încasat, din taxe şi impozite, din taxe speciale, mai mult decât am preconizat. Spre sfârşitul anului, cetăţenii au înţeles să îşi plătească taxele şi impozitele. Din acest excedent am putut acum, în şedinţa de azi, să alocăm bani pentru a acoperi o parte dintre sumele cheltuite pe investiţii, pentru acoperirea facturilor care au venit până la sfârşitul anului, aferente lucrărilor în care Primăria este implicată”, a precizat primarul Ionuţ Pucheanu.

Până se aprobă bugetul pe 2017

Pentru că şi după acoperirea deficitului secţiunii de dezvoltare de anul trecut au mai rămas bani, consilierii au stabilit destinaţia lor. Astfel, potrivit hotărârii adoptate, din cei 3.850.797 de lei rămaşi, 800.000 de lei s-au alocat pentru acoperirea temporară a golurilor de casă, iar restul de 3.050.797 de lei vor servi ca sursă de finanţare a cheltuielilor secţiunii de dezvoltare.

„Până la adoptarea următorului buget, care succede aprobării bugetului la nivel naţional - ceea înseamnă că vom avea, cred, un buget la nivelul municipiului Galaţi undeva prin februarie, poate chiar martie - există o perioadă de două luni  de zile, în care Primăria nu se poate opri şi funcţionează prin alocarea acestui excedent din anul 2016, tocmai pentru a acoperi cheltuielile până la adoptarea noului buget", a explicat primarul Ionuţ Pucheanu.

Citit 5219 ori Ultima modificare Luni, 16 Ianuarie 2017 00:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.