Câte utilaje vor interveni pentru deszăpezire, la primul examen al iernii

Câte utilaje vor interveni pentru deszăpezire, la primul examen al iernii
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Începând de ieri noapte, până astăzi, la ora 20,00, Galaţiul se află sub cod portocaliu de vreme rea, cu ninsori însemnate cantitativ şi vânt de 50-70 km/h, iar asta înseamnă că autorităţile locale vor da primul examen serios în faţa iernii.

Primăria municipiului Galaţi a transmis, ieri, printr-un comunicat de presă, că este pregătită să intervină. După cum aţi putut citi deja în "Viaţa liberă", oraşul a fost împărţit în şase zone pe care se va acţiona pentru deszăpezire. În funcţie de situaţia existentă - polei, strat de zăpadă mai mic sau mai mare de şapte centimetri - municipalitatea are trei variante de acţiune.

În caz de polei, municipalitatea afirmă că vor interveni 14 autosărăriţe, mai întâi pe zonele cu pante, apoi pe străzile principale şi, în fine, în cartiere. Cantitatea de sare achiziţionată este de 3706,90 de tone.

Conform Primăriei, în cazul în care stratul de zăpada nu va depăşi şapte centimetri, vor intra în acţiune 37 de utilaje: 12 tractoare cu lamă şi perie, zece buldoexcavatoare, 14 autosărăriţe şi o autosărăriţă cu lamă.

Dacă stratul de zăpadă depăşeşte şapte centimetri, numărul de utilaje se va ridica la 172, susţine Primăria, din care 51 de autoîncărcătoare frontale, 70 de buldoexcavatoare, cinci autogredere, 12 tractoare cu lamă şi perie, 20 de autobasculante, şapte autosărăriţe cu lamă şi şapte autosărăriţe. Utilajele care vor deszăpezi oraşul aparţin firmelor: Ecosal, Veneta Coperture, Gendav, Tancrad, Citadina şi asocierii Vega - Lemacons.

„Pentru deszăpezirea trotuarelor se va acţiona cu cinci utilaje tip bobcat, aparţinând Ecosal Galaţi şi SC Decovil. Pe durata zilei, Serviciul Public Ecosal Galaţi va acţiona pentru deszăpezirea manuală şi cu utilajele din dotare, în mod prioritar intervenind pentru deszăpezirea punctelor gospodăreşti, staţiilor de autobuz, a trecerilor de pietoni şi intersecţiilor, apoi a trotuarelor, iar SC Apă Canal SA va acţiona pentru deszăpezirea gurilor de scurgere”, se arată în informarea Primăriei.

Citit 5779 ori Ultima modificare Vineri, 06 Ianuarie 2017 13:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.