Proiectele Consiliului Judeţean Galaţi pentru anul 2017 | Peste 300 de milioane de euro pentru investiţii de amploare

Proiectele Consiliului Judeţean Galaţi pentru anul 2017 | Peste 300 de milioane de euro pentru investiţii de amploare
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Cele mai importante proiecte din acest an ale Consiliului Judeţean Galaţi vizează infrastructura rutieră şi sănătatea.

După aproximativ patru ani în care judeţul nostru nu s-a putut lăuda cu investiţii de amploare, Galaţiul dă semne că se trezeşte din aparenta moarte clinică. Cel puţin asta reiese din planurile pe care Consiliul Judeţean (CJ) le are pentru dezvoltarea judeţului.

Potrivit preşedintelui instituţiei, Costel Fotea, Galaţiul va beneficia de investiţii de peste 300 de milioane de euro, până în 2020. Unul dintre cele mai importante obiective ale conducerii CJ pentru anul 2017 vizează infrastructura rutieră judeţeană. Pe lângă modernizarea, în primă fază, a peste 100 de kilometri de drum judeţean cu bani europeni (proiecte declarate eligibile, potrivit lui Costel Fotea), instituţia are în program asfaltarea şi pietruirea, cu bani din bugetul propriu, a câteva zeci de kilometri de drumuri, la care se adaugă lucrări de plombare pe o suprafaţă de 30.000 de metri pătraţi, reabilitări de poduri şi podeţe şi nu numai. Conducerea instituţiei intenţionează să atragă fonduri pentru investiţii în infrastructură şi prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), estimând că astfel va beneficia de finanţe pentru reparaţia a încă aproximativ 30 de kilometri de drumuri judeţene. „Mi-am propus să nu existe nici măcar o localitate unde să nu se intervină cu reparaţii de infrastrucură”, a subliniat preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Fotea.

Sănătatea, una dintre priorităţi

Consiliul Judeţean va finaliza, anul acesta, mult aşteptatul hangar pentru elicopterul SMURD, la construcţia căruia încă se lucra înainte de viscol. Tot în acest an, va fi finalizat Ambulatoriul Spitalului TBC şi vor continua investiţiile la Spitalul Judeţean, cu proiectul major de înlocuire a reţelei de conducte, vechi de zeci de ani, reabilitarea Secţiilor Medicale I şi II şi nu numai, precum şi demararea lucrărilor de amenajare a buncărului pentru acceleratorul liniar de particule. De investiţii vor mai beneficia Spitalul de Boli Infecţioase, cu reabilitarea uneia dintre clădirile componente şi nu numai, dar şi unitatea sanitară din Târgu Bujor, care are nevoie, de asemenea, de susţinere financiară.

Centru pentru vârstnicii cu Alzheimer

Galaţiul va avea în curând, potrivit preşedintelui CJ, primul centru dedicat vârstnicilor care suferă de Alzheimer şi cu sechele generate de atacuri vasculare cerebrale, precum paralizia. Investiţia, finanţată din bugetul Consiliului Judeţean, depăşeşte trei milioane de lei. „Am o sensibilitate pentru copiii şi bătrânii cu probleme, de care nu mai are grijă nimeni. Îmi doresc să facem cât mai multe pentru ei”, a spus Costel Fotea.

Instituţiile de cultură din subordinea Consiliului Judeţean nu au fost uitate atunci când conducerea instituţiei a pus la punct planul de investiţii pentru anul 2017. Casa Cuza Vodă şi Casa Colecţiilor vor fi reabilitate cu fonduri europene, a reiterat preşedintele instituţiei, Costel Fotea, care a precizat că şi Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii va beneficia de investiţii şi de susţinere, în aşa fel încât să ia naştere, la Galaţi, în sfârşit, un Papilonariu (seră cu fluturi vii), iar scheletul metalic de la Grădina Botanică să dispară. Printre priorităţile anului 2017 se numără şi proiectul sistemului de management integrat al deşeurilor în judeţul Galaţi, evaluat la aproximativ 60 de milioane de euro, pentru care fosta conducere a instituţiei a ratat finanţarea europeană în legislatura trecută. „Suntem în linie dreaptă şi cu acest proiect. Am făcut în trei luni cât nu s-a făcut în trei ani”, a precizat Costel Fotea.

 

Citit 14234 ori Ultima modificare Luni, 09 Ianuarie 2017 09:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.