O floare şi doi grădinari, varianta politică. Cine este noul consilier local UNPR
Foto: Ilie Gheţu a depus jurământul de consilier local UNPR | Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

O floare şi doi grădinari, varianta politică. Cine este noul consilier local UNPR
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Povestea indiană „O floare şi doi grădinari” s-a repetat în variantă politică, la Consiliul Local. Aleşii au trebuit să decidă pe care dintre cei doi „grădinari”- Ilie Gheţu sau Victor Malinovici - îl validează consilier local UNPR în locul lui Marius Stan.

Întrunirea aleşilor a început cu întârziere de o oră, în care aleşii au discutat pe „bisericuţe”, între care viceprimarul UNPR Picu Apostol Roman se plimba cu un dosar, explicând cui i se cuvine mandatul UNPR. Ilie Gheţu, îmbrăcat la patru ace, aştepta să depună jurământul, în vreme ce, pe un scaun din fundul sălii, Victor Malinovici părea resemnat.

Ce s-a întâmplat? La secretarul Consiliului Local ajunseseră două adrese, ambele cu antetul şi cu ştampila UNPR, dar semnate de preşedinţi diferiţi. Un document era semnat de Victor Malinovici, care îşi cerea validarea, adăugând o adresă în care liderul naţional Valeriu Steriu îl numea preşedinte interimar al UNPR Galaţi. O altă adresă, semnată de Eugen Chebac - reconfirmat în funcţia de preşedinte al UNPR Galaţi de liderul naţional Marian Vasiliev - îl nominaliza spre validare pe Ilie Gheţu, precizând că Victor Malinovici, următorul pe lista de supleanţi, a fost exclus din UNPR.

Comisia de Validare l-a votat pe Ilie Gheţu. „Una dintre cele două adrese, şi anume cea cu ştampilă roşie, nu cred că are susţinere legală. Am mers pe ideea că nu poţi să fii preşedinte de partid, fiind deputat al altui partid (Valeriu Steriu este deputat PMP n.r.). În ceea ce priveşte problema între cele două ştampile, să se adreseze în instanţă pentru uzurpare de calităţi oficiale. Dacă ar fi fost valabilă ştampila roşie, părerea mea este că s-ar fi întâmplat mult mai multe în grupul UNPR”, a declarat consilierul ALDE Eugen Găvan, membru al Comisiei de Validare.

Liberalul Onuţ Atanasiu era de altă părere: „În momentul de faţă nu se ştie exact cine este preşedintele partidului şi cine desemnează pe următorul pe listă. De aceea am propus ca validarea să aibă loc în şedinţa viitoare, până când departamentul juridic al Primăriei va face demersurile necesare pentru a afla cine este preşedintele UNPR”.

În final, cu 15 voturi „pentru” şi zece abţineri, Gheţu a fost validat şi a depus jurământul, devenind consilier local, iar Malinovici a părăsit sala.

Imagini galerie: Victor Malinovici nu a fost validat (foto-arhivă ”Viața liberă”) și Ilie Gheţu, la masa aleşilor locali (foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu):

Citit 3446 ori Ultima modificare Vineri, 27 Ianuarie 2017 23:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.