CADE GUVERNUL Grindeanu? Ce spun parlamentarii Puterii şi ai Opoziţiei despre MIȘCĂRILE DE STRADĂ

CADE GUVERNUL Grindeanu? Ce spun parlamentarii Puterii şi ai Opoziţiei despre MIȘCĂRILE DE STRADĂ
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Deşi Ordonanţa 13 a fost abrogată, protestele continuă. Tocmai de aceea am încercat să aflăm de la parlamentarii aflaţi la guvernare şi cei din opoziţiei care va fi rezultatul mişcărilor de stradă şi cum vor influenţa ele soarta Guvernului României.

Deputat Lucreţia Roşca, vicelider al grupului PSD din Camera Deputaţilor: „Vineri după-amiază, când am intrat în sala de plen, m-am dus la noii noştri colegi USR-işti, care au dormit în Parlament, şi le-am spus: «Măi, sunt ca şi mama voastră, pentru că majoritatea sunt de vârsta fiului meu. Spuneţi-mi şi mie ce vină am eu, ca parlamentar PSD, de staţi aici în faţă şi strigaţi». Şi mi-au spus: «Doamnă, scoateţi ordonanţele şi noi încetăm orice fel de protest». La vremea aceea, sinceră să fiu, mi-am spus în sinea mea: atâta panaramă şi scandal pentru nişte ordonanţe. S-a întâmplat lucrul acesta, ordonanţa a fost abrogată, şi ei protestează mai departe. Deci, ce să spun? Am o părere foarte proastă faţă de ceea ce se întâmplă. Nu sunt oameni de cuvânt! Tinerii care sunt pe stradă, cu care am vorbit, spun aşa: «Pe mine m-a trimis patronul». Prieteni de-ai fiului meu, rude, i-au spus: «Vrei să mă dea afară? Lucrez la multinaţională. Mă angajează PSD cu 2.000 sau 3.000 de lei? Faceţi locuri de muncă şi după aceea mai vorbim!». Deci astea-s realităţile. Şi dacă pică Guvernul, o să vină un alt Guvern mai bun?! Pe tinerii noştri gălăţeni i-a întrebat cineva dacă îi vor înapoi, pe tehnocraţii care şi-au bătut joc inclusiv de tineri? Care nu au făcut nimic pentru România? Care au adus ţara asta într-un prag de sărăcie cum nu se poate, da? Dacă strada şi tinerii frumoşi şi liberi doresc să pice Guvernul, o să pice şi Guvernul, şi ce-o să vină înapoi? O doamnă m-a întrebat, într-un mesaj pe Facebook, dacă aş avea curajul să vin în piaţă şi i-am răspuns: de ce nu?! Dacă protestele or să continue şi strada e de acord să vină toţi parlamentarii gălăţeni, cu mare drag!”.

Deputat Eugen Durbacă, liderul ALDE Galaţi: „Nu mă pot pronunţa! Nu pot să-mi dau seama unde se va ajunge. Nu pot să mă pronunţ, pentru că eu nu am participat la discuţii la nivelul cel mai înalt. La noi participă doar copreşedinţii şi cei de la PSD. E ceva delicat, dar nu pot să mă pronunţ”.

Opoziţia aşteaptă demisia cabinetului Grindeanu

Deputat Victor Paul Dobre, preşedintele liberalilor gălăţeni şi vicelider al PNL în Camera Deputaţilor: „Partidul Naţional Liberal a depus, astăzi (ieri n.r.), moţiunea de cenzură semnată inclusiv de mine, împotriva Guvernului Grindeanu, care exprimă foarte clar poziţia noastră cu privire la actualul Executiv. Cerem demisia Guvernului. Cred că acest Executiv nu mai are nici un pic de credibilitate şi, prin urmare, trebuie să plece. Ar fi trebuit să îşi asume până la capăt întreaga responsabilitate pentru modul în care a acţionat, la nici două luni, de la învestire. România are nevoie de un Guvern competent, care să fie preocupat cu adevărat de problemele reale cu care se confruntă societatea în momentul de faţă”.

Deputat Bogdan Rodeanu, vicepreşedinte al USR Galaţi: „Guvernul Grindeanu nu are credibilitate în faţa poporului român. Au spus că abrogă ordonanţa, ceea ce au şi făcut, dar au transformat-o în proiect de lege, cu aceleaşi valenţe şi direcţii clare, iar acum se mai gândesc doar la majoritatea parlamentară care să le confere adoptarea proiectului. Guvernul Grindeanu a demonstrat clar că interesul personal şi de grup primează, nicidecum cel al poporului şi al ţării, aşa cum ar trebui. Domnii aceştia trebuie să renunţa la a mai încerca să legalizeze hoţia. Românii nu vor nici graţierea şi nici salvarea politicienilor corupţi. Legiferarea în folos propriu nu face decât să slăbească statul de drept şi să ne slăbească ca naţiune”.

Deputat Cătălin Cristache, liderul PMP Galaţi: „E normal să pice Guvernul dacă oamenii vor fi din nou în stradă. Protestele sunt justificate. Cetăţeanul s-a simţit minţit de PSD. Pe perioada campaniei electorale electoratul a fost cumpărat cu fel de fel de promisiuni, şi imediat după alegeri aceasta era marea lovitură pe care trebuiau s-o dea: în justiţie! Nu este o revoluţie, neapărat, împotriva ordonanţei. Este o revoluţie împotriva minciunii PSD-iste. Mulţi din piaţă poate nu au citit ordonanţa, dar modul prin care PSD a încercat să o implementeze i-a speriat pe români şi i-a scos în stradă. Se impune o demisie a Guvernului Grindeanu! Dacă se nominalizează un alt premier, altul decât PSD, şi nu trece de două ori, aşa se poate ajunge la anticipate”.

Citit 4058 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Februarie 2017 00:23

6 comentarii

 • postat de Mediatorul
  Marți, 07 Februarie 2017 23:08
  86.122.130.***
  Dacă ALDE ar fi un partid serios nu s-ar alia cu acesti corupti din PSD și ar putea aduce țara la STABILITATE.
  Dar, așa cum procedează dl DURBACĂ, ca de obicei aburindu-i pe cetățeni, nu se va ajunge la încetarea protestelor.
  La conducerea ALDE sunt doi copreședinți, din care unul este trădător și puțin penal iar celălalt cu o coloană mai vertebrală. Acest partid ar putea deveni PARTIDUL MEDIATOR dacă s-ar dezice de cei de la PSD sau s-ar putea scinda în două dacă nu va înțelege cu adevărat ce a dorit strada. Depinde de ei dacă țin mai mult la CAȘCAVAL sau la DEMNITATEA lor de parlamentari și de cetățeni de onoare ai acestei țări.
  1
  1
  Raportează
 • postat de gopo
  Marți, 07 Februarie 2017 14:30
  82.208.137.***
  Guvernul e clar ca nu mai prezinta incredere si nu mai poate sa-si asume nici o masura. Intrebarea e daca infractorul renunta la sefie sau marele partid se va face bucati.
  1
  10
  Raportează
 • postat de Cernea
  Marți, 07 Februarie 2017 14:16
  193.230.156.***
  DAR FLORIN POPA PE CARE ABIA L-ATI ALES LA PARLAMENT, INSTRUIT DE DAN NICA , PENAL IN DOSARUL MICROSOFT, CE A FACUT PENTRU GALATI?????? NIMIC LA FEL CA SI CEILALATI. DACA PSD NU VA SCHIMBA CEL PUTIN LA ACEST MOMENT CONDUCEREA PENALA ,ULTERIOR URMAND SA EPUREZE TOT PARTIDUL NU CRED CA SE Va putea bucura de mult timp la guvernare. De altfel sondajele, facute chiar de cei din partid au scazut enorm si de aceea nu trebuie lasat partidul pe mana hotilor.
  1
  9
  Raportează
 • postat de GALATEAN
  Marți, 07 Februarie 2017 10:30
  78.96.253.***
  Sa spuna parlamentarul ROSCA ce a facut pentru Galati, fiind la al treilea mandat!!!????

  Aceeasi intrebare pentru toti parlamentarii galateni, in frunte cu Durbaca, Dobre,Bacalbasa,Stefan Viorel, acesta fiind la al saptelea mandat de parlamentar?!!

  In campania electorala, promisiuni, proiecte fara nicio acoperire, cu care au umplut ecranele televizoare;lor, si paginile ziarelor!

  Si capetele prostimii.

  Dupa alegeri,silentio stampa...

  Fiecare si-a continuat programele lor personale, unii de a-si muta dosarele penale aflate pe rol de la o instanta la alta,si gaselnita cu OUG 13,(eu nu am participat la discutii, la nivel inalt,SIC!!),altii, programe economice de famiglie,de partid si de grupuri mafiote,bacuri in loc de pod peste Dunare,intentia de a pune mana pe terenul de la AVIASAN,cu scopuri banditesti,dau la copchii, bre, in loc de aeroport,etc.,etc....

  As vrea sa vorbiti si despre acesti confrati, doamna parlamentar,ROSCA,fara partinitate, daca aveti un dram de constiinta si cinste,avand in vedere ca mare parte din actualii parlamentari,da Galati,au fost la carma municipiului si judetului Galati, oras care arata ca dupa bobardament, mai ales prin centru orasului,drumurile judetene la pamant, pline de gropi, iar constructiile lor megalomanice,construite dintrun salariu, chipurile de functionar public, stau infipte batjocoritor, la adresa galatenilor, in mijlocul orasului, spuneam, plin de ruine.

  Da, vorbind zilele acestea despre justitie, situatia remarcata, spune clar de imixtiunea politicului in justitie in orasul nostru, sesizarea din oficiu a organelor de cercetare si urmarire penala,pentru imbogatitii peste noapte, aflati in functii administrative si politice...
  Asta trebuia facut.

  Exista un personagiu venit in orasul nostru numai in baza unei repartitii de munca,ACUM,se declara mare proprietar de terenuri prin buricul targului, fiind la butoane!

  Asa s-a ajuns aici,ACUM,ca STATUL,cu ale lui orgsnisme nu si-a facut treaba.
  Politicul fiind cel care a dictat cine sa fie lasat sa fure si cine trebuie bagat la SING-SING.

  Nici macar un pas, ACUM, nu mai este pana la ANARHIE!

  Sa ne fereasca Dumnezeu!
  1
  24
  Raportează
 • postat de Ion
  Marți, 07 Februarie 2017 07:18
  82.76.10.***
  Guvernul nu trebuie sa demisioneze, pe cat sunt ei de duri, pe atat Guvernul sa nu cedeze. Sa nu creada ei ca e asa usor sa darame un guvern, asa nu s-ar mai opri niciodata. Sa le fie invatatura, si noi care am votat PSD avem un cuvant mult mai greu de spus.
  24
  6
  Raportează
 • postat de Gheorghe VULPOI - Cosmesti
  Marți, 07 Februarie 2017 01:56
  92.81.65.***
  Institutiile statului sa detensioneze strada, viata sociala! Asa nu se poate!
  Parlamentul, care reprezinta poporul, sa cheme la dialog civilizat toate institutiile statului!
  Presedintele statului nu are voie sa incite in strada populatia nemultumita!
  Presedintele sa fie activ in Parlament si/sau la Guvern, in niciun caz in strada!
  Sa dam dovada de educatie, de atitudine civica responsabila!
  Institutiile de securitate ale statului sa observe anumite manipulari ale strazii, sa informeze Parlamentul si sa propuna masuri impotriva celor gasiti vinovati,
  Am ajuns, noi cetatenii romani, sa ne certam in strada, sa ne dusmanim unii pe altii, spre bucuria strainilor care abia asteapta sa profite de dezbinarea natiei! Cred ca nu suntem atat de naivi sa nu ne dam seama ca suntem manipulate!!!!!! UNITATE FRATILOR si certativa in parlament!!!!!!!!!!!!
  20
  5
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.