Apă caldă, doar pentru încă o lună sau două | Întâlnire Primărie-CET-ArcelorMittal

Apă caldă, doar pentru încă o lună sau două | Întâlnire Primărie-CET-ArcelorMittal
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Reprezentanţii Primăriei, ai Electrocentrale (CET) şi ai ArcelorMittal se vor întâlni, zilele acestea, pentru a lua o decizie cu privire la apa caldă furnizată populaţiei în sistem centralizat. În timp ce municipalitatea îşi mai doreşte un parteneriat pentru cel mult două luni,  nefiind dispusă să plătească sume colosale pentru pierderi de până la 90 la sută în sezonul cald, conducerea CET a dat de înţeles că ArcelorMittal ar agrea un parteneriat pe şase luni, aşa cum s-a întâmplat în ultimii doi ani. „Am ajuns la concluzia că am dori să mai continuăm încă o lună sau două, din acest moment. Din discuţia pe care am avut-o cu dumneavoastră (Sinan Mustafa, administratorul special al CET n.r.) am înţeles că nu ar dori (ArcelorMittal n.r.) un acord pe o perioadă atât de scurtă şi şi-ar dori până în toamnă, pentru următoarele şase luni. Vă spun de pe acum, nu m-aş înhăma la a intra într-un parteneriat pe şase luni, pentru că nu ştim ce facem. S-ar putea să luăm decizia să închidem. Ştiţi că mare parte a costurilor se generează pe timpul verii. Nu putem să ne mai asumăm nişte costuri atât de mari, care, din calculele noastre, se ridică la 2,5 milioane de lei pe lună”, i-a spus primarul Ionuţ Pucheanu lui Sinan Mustafa, directorul general şi administratorul special al CET, la dezbaterea publică de vineri.

Citit 4400 ori Ultima modificare Duminică, 19 Martie 2017 20:51

5 comentarii

 • postat de pentru ala cu centralizarea descentralizarii
  Luni, 20 Martie 2017 17:05
  46.97.34.***
  Tovarase Rahan,
  In locuinta personala, fiecare isi monteaza ce sistem de incalzire vrea, cand vrea si cum vrea. Totul e sa respecte legea (adica si "normele minime" si alea "maxime") si sa nu deranjeze vecinii. Descentralizat, tovarase, nu centralizat cum vrei mata!

  Partea cu "petarda" e valabila si la tine in casa, atunci cand folosesti aragazul.
  Hai, da-te jos din copac, ca dusmanu' poporului a murit.
  4
  4
  Raportează
 • postat de gra-ficus
  Luni, 20 Martie 2017 12:30
  94.176.183.***
  Ura si la gara . Suntem terminati . Ciuma rosie contamineaza tot . Prin alianta la UE avem clauza de salvgardare . Va rugam UE , vrem si noi sa traim civilizat ca voi . Ajutati-ne plz . TY .
  2
  7
  Raportează
 • postat de tampiii
  Luni, 20 Martie 2017 10:30
  5.13.189.***
  cu gazul nu-i de joaca..........
  Bati campiii....sau esti un administratoras pus pe capatuiala
  Se fac verificari ,revizii la ora actuala la gaze.....esti in urma tare cu legislatia
  3
  8
  Raportează
 • postat de Cu gazul, nu-i de joacă,. Trebuie un program centralizat de montare
  Luni, 20 Martie 2017 08:48
  213.233.101.***
  Dacă tot părăsim sistemul centralizat pentru apă caldă și căldură, tot așa am putea monta, centralizat, centralele termice de apartament pe GAZ, prin intermediul Asociațiilor de Proprietari, altfel, vom ajunge ca în cazul izolării termice a blocurilor, fiecare cum poate și cum îl duce capul, după posibilități.și ''cunoștințe''. Trebuie să fim într-un program de service, garanție și post garanție, de exploatare și întreținere, altfel, vom ajunge ''petarde'' explozive,Primăria Galați, trebuie să aibă un birou tehnic-financiar special pentru ''descentralizare'', pentru a ieși din ''sistemul centralizat'', altfel, intrăm în degringoladă, văzută și în izolarea termică a blocurilor, fiecare după buzunar, relații și materiale montate după ''capacitate'', pestriță. Cu gazul nu-i de joacă.!! Trebuie respectate normele de siguranță minime, altfel, vom ajunge , mine explozive !!!
  15
  15
  Raportează
 • postat de Teutonul
  Luni, 20 Martie 2017 07:58
  5.13.140.***
  S-a schimbat ceva?
  Aceeași problemă, aceeași neputință a autorităților, nimic nou.
  Cred că ne trebuie o administrație extraterestră să rezolve problema.
  Măcar extraterestră de pământul gălățean, fără legătură cu partidele, prieteniile, favoritisme, incompetență și alte matrapâzlâcuri.
  8
  10
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.