Drumul Galaţi – Tecuci intră la reabilitare-modernizare

Drumul Galaţi – Tecuci intră la reabilitare-modernizare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Aproape doi ani se va circula pe o bandă * Cu acest proiect, CJ a înhăţat toţi banii Regiunii de dezvoltare  pe Axa 2 * Preşedinte „de excelenţă” *

Marţi a avut loc, la sediul Consiliului Judeţului (CJ), lansarea proiectului de reabilitare şi modernizare, cu bani europeni şi cofinanţarea Consiliului, a Drumului Judeţean 251 Galaţi – Tecuci. Mai precis, pe sectorul km 24+000 – 53+350.

Termen de finalizare – 23 de luni, însă preşedintele CJ, Eugen Chebac, managerul de proiect, speră să se termine în mai puţin de un an şi jumătate.  Managerul apreciază că, după licitaţia internaţională publică, dacă nu vor apărea contestaţii, lucrările vor putea începe „în două-trei luni”.

Cinci comune, pe teritoriul cărora trece drumul, sunt partenere în proiect: Slobozia Conachi, Cuza Vodă, Pechea, Costache Negri şi Cudalbi.

Programul POR alocă 57,6 milioane lei, iar CJ, peste 1,2 milioane lei plus 11 milioane valoarea TVA. POR (Programul Operaţional Regional) este un program guvernamental finanţat printr-un fond structural: Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR).

Asistent-managerul Georgeta Zaim a explicat ieri că, neexistând  rută ocolitoare, circulaţia se va face pe un singur „fir” pe toată desfăşurarea lucrărilor.

Preşedintele Chebac a mai făcut ieri câteva afirmaţii tranşante, fără să-şi ascundă satisfacţia. De pildă aceea că, prin acest proiect, a fost complet golit fondul pe Axa prioritară 2 -  Îmbunătăţirea infrastructurii regionale şi locale de transport, Galaţiul captând mai multe fonduri decât ar fi fost posibil dacă banii ar fi fost nu câştigaţi prin proiecte, ci împărţiţi frăţeşte în Regiunea de Dezvoltare 2 S-E. CJ caută deci în continuare alte forme de finanţare externă.

Orgoliu fără prejudecată

Preşedintele CJ şi-a declarat şi „orgoliul” de a anunţa că absolut „toate proiectele promovate până în acest moment [de către CJ] au fost câştigate”! Mai mult, preşedintele a spus-o pe şleau: „Aţi văzut de fapt că nu există proiect al CJ în care eu, în calitate de preşedinte, să nu fiu manager. Poate vă întrebaţi de ce. Pentru că am văzut că proiectele, acolo unde sunt eu manager, pot primi diplomă de excelenţă în execuţie.” 

Explicaţie foto: Asistent-managerul Georgeta Zaim şi managerul de proiect Eugen Chebac

Citit 1505 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.