Incompatibil | Claudiu Brînzan a pierdut lupta cu ANI

Incompatibil | Claudiu Brînzan a pierdut lupta cu ANI
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

După secretarul de stat Cristian Dima, un alt politician gălăţean a pierdut, în instanţă, bătălia cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI), care l-a acuzat de incompatibilitate. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins ca nefondat recursul declarat de Claudiu Brînzan împotriva sentinţei Curţii de Apel Galaţi, care-i dăduse dreptate ANI.

În 2014, instituţia a constatat existenţa stării de incompatibilitate pe motiv că Brînzan a deţinut, pentru o perioadă, simultan, funcţiile de membru în Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune şi de administrator al unei societăţi comerciale. Conform legii, susţinea ANI, membrilor CA al TVR li se aplică „regimul incompatibilităţilor prevăzut [...] pentru miniştri şi, respectiv, secretari de stat”.

La acel moment, politicianul ne declara că, potrivit ANI, i se ia dreptul constituţional la muncă: „Nu suntem demnitari, ci simpli membri ai CA, unde suntem chemaţi o dată pe lună sau de câte ori este nevoie. Asta ar însemna ca 29 de zile din luna să nu pot să muncesc."

Contactat telefonic, Claudiu Brînzan ne-a declarat acum că decizia Înaltei Curţi nu îl afectează cu nimic, întrucât nu mai este de mai bine de un an membru în CA al TVR.

Citit 3282 ori Ultima modificare Luni, 03 Aprilie 2017 18:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.