Fost spaţiu Alcom, reamenajat | Centru de permanenţă, în Micro 39

Fost spaţiu Alcom, reamenajat | Centru de permanenţă, în Micro 39
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Aleşii locali şi-au dat acordul pentru înfiinţarea unui centru de permanenţă în vederea asigurării continuităţii asistenţei medicale primare, în imobilului situat în cartierul Micro 39, strada Drumul Viilor nr. 14, bloc J4, parter.

Potrivit raportului de specialitate care însoţeşte decizia, spaţiul, în suprafaţă de 66,5 metri pătraţi, a intrat în proprietatea oraşului printr-un contract de schimb cu SC Alcom SA, perfectat printr-o altă hotărâre de Consiliu Local. Pentru înfiinţarea acestui centru există deja acceptul Direcţiei de Sănătate Publică şi acordul Casei de Asigurări de Sănătate.

"Pentru prima dată, după ani de zile în care populaţia Galaţiului a avut de suferit în ceea ce priveşte accesul la medicaţie controlată într-un centru de permanenţă, ne propunem să deschidem o astfel de locaţie, în cartierul Micro 39. Punctele de primiri urgenţe ale spitalelor ar putea fi astfel degrevate, iar cetăţenii care au nevoie de administrarea unui tratament sub control medical, după orele de program de la cabinetele medicilor de familie, vor primi îngrijiri corespunzătoare", afirmă primarul Ionuţ Pucheanu.

Centrele de permanenţă sunt unităţi sanitare cu sediu stabil, în cadrul cărora se asigură continuitatea asistenţei medicale primare pentru pacienţii din zona arondată, iar în situaţia în care au la dispoziţie autospeciale de consultaţii la domiciliu, se pot deplasa şi acasă la bolnavi.

Citit 18917 ori Ultima modificare Marți, 04 Aprilie 2017 18:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.