Prin votul aleşilor locali | Investiţii de peste un milion de lei la Spitalul de Copii

Prin votul aleşilor locali | Investiţii de peste un milion de lei la Spitalul de Copii
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Prin votul aleşilor locali, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Ioan” va beneficia de două investiţii de care avea mare nevoie: înlocuirea inelului de alimentare cu apă şi un sistem eficient de ventilare a spaţiilor în care funcţionează spălătoria şi blocul alimentar.

Consilierii locali au aprobat documentaţia de avizare şi indicatorii tehnico-economici a lucrărilor de intervenţii necesare pentru alimentarea cu apă a instituţiei spitaliceşti. Potrivit raportului de specialitate al hotărârii adoptate de aleşi, în prezent, alimentarea cu apă a spitalului se realizează direct din reţeaua oraşului, instalaţia fiind prevăzută cu un rezervor cu rol de înmagazinare a apei în caz de incendiu. Numai că, în rezervorul din beton de 500 mc, „apa stagnează multe luni fără să fie consumată, ceea ce duce la dezvoltarea microorganismelor şi o face nepotabilă. În caz de incendiu, la pornirea pompelor această apa este introdusă în reţea şi în instalaţia interioară de apă, infestând cu o probabilitate mare tot sistemul de alimentare cu apă a spitalului, care cu greu se poate decontamina”, se arată în document. Şi asta nu e tot! În urma inspectării instalaţiilor existente s-a constatat degradarea acestora, deoarece durata lor de viaţă, de peste 30 de ani, a expirat, prin urmare sunt necesare intervenţii majore la conductele de apa exterioare şi cele de canalizare.

Şase luni, termen de realizare

Prin proiect se prevăd: refacerea integrală a inelului de alimentare cu apă pentru incendiu, realizarea unei soluţii în care apa din rezervorul de apa existent să fie potabilă continuu, prin decontaminarea cu ozon, dar şi refacerea întregii instalaţii de canalizare de la subsolul spitalului, mai mereu înfundată cu diverse materiale, dar şi soluţia de spălare periodică a conductelor orizontale. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 836.643 de lei de la bugetul local, iar durata de realizare este de şase luni.

Tot în şase luni ar urma să fie realizată şi cealaltă investiţie aprobată de aleşi: un sistem eficient de ventilaţie la bucătăria şi spălătoria Spitalului de Copii. Potrivi raportului de specialitate al hotărârii, în prezent, în spaţiile în care îşi desfăşoară Spălătoria şi Blocul alimentar, „se degajă o cantitate mare de căldură şi umiditate, fapt ce a condus la exfolieri ale pereţilor care nu mai corespund normelor sanitare în vigoare”. Valoarea totală a investiţiei este de 214.433 de lei, de la bugetul local.

Citit 1615 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Aprilie 2017 18:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.