Cristian Dima şi-a pierdut funcţia de secretar de stat

Cristian Dima şi-a pierdut funcţia de secretar de stat
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Cristian Dima, preşedintele ALDE Galaţi, a fost eliberat, miercuri, din funcţia de secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, de către premierul Sorin Grindeanu.

Decizia prim-ministrului, publicată, în aceeaşi zi, în Monitorul Oficial al României, a fost luată după ce Cristian Dima a pierdut definitiv procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI), care l-a declarat în conflict de interese.

În mod normal, preşedintele ALDE Galaţi are interdicţie de a mai candida pentru o funcţie aleasă, dar nu şi pentru a ocupa o poziţie numită în guvern. Cu toate acestea, Cristian Dima a optat pentru părăsirea ministerului, în perspectiva alegerilor din 2020, în condiţiile în care interdicţia de a mai candida curge practic de la momentul eliberării sale din funcţie. În cazul ar fi rămas secretar de stat, Dima ar fi trebuit să-şi ia gândul de la o funcţie aleasă în 2020.

Ce spune Dima

"Nu ştiu dacă mă va interesa să mai candidez vreodată sau să mai fiu în politică peste trei ani, dar vreau să mă simt liber. Nu încorsetat cu restrângerea unor drepturi şi libertăţi cetăţeneşti. Pentru că, totuşi, pentru asta lupt şi luptăm în ALDE, şi tocmai eu să stau cu restricţia unor drepturi şi libertăţi. Şi, în acelaşi timp, să lucrez şi pentru Guvernul României! Păi care e logica? Pentru că mi se aduce o atingere drepturilor şi libertăţilor mele, fie vreau să candidez, fie nu, e treaba mea", ne-a declarat Cristian Dima.

Preşedintele ALDE nu va renunţa la decizia de a-şi căuta dreptatea în instanţele internaţionale, de pildă la Haga. Faptul că a fost eliberat din funcţie ar putea fi probă în viitorul proces. Cristian Dima a fost numit în funcţia de secretar de stat în luna ianuarie a acestui an.

Reamintim că acesta a pierdut definitiv, pe 28 martie, bătălia în instanţă cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI), care l-a acuzat de conflict de interese. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins, ca nefondat, recursul formulat de Dima împotriva deciziei Curţii de Apel Galaţi, din iunie 2014, care dăduse câştig de cauză ANI.

 

Citit 7215 ori Ultima modificare Vineri, 28 Aprilie 2017 00:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.