UPDATE. Eugen Durbacă nu mai conduce ALDE Galaţi. Ce spune fostul lider politic

UPDATE. Eugen Durbacă nu mai conduce ALDE Galaţi. Ce spune fostul lider politic
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

UPDATE - Deputatul Eugen Durbacă nu mai este, începând de joi, preşedintele organizaţiei judeţene ALDE Galaţi şi nu mai are vreo funcţie de conducere la nivel naţional.

Biroul Executiv Naţional al ALDE România a decis ca filiala să fie condusă de un preşedinte unic, Cristian Dima, şi de un birou teritorial. "Din biroul teritorial Galaţi fac parte cinci vicepreşedinţi, dintre care doi din fostul PC - Eugen Găvan şi Florinel Gasparotti, şi trei din fostul PLR - Marian Filimon, Daniel Diaconescu şi Alexandru Adrian", ne-a declarat Cristian Dima, noul lider local.
Mai mult, şi soarta în partid a lui Eugen Durbacă este incertă! Biroul Executiv Naţional a adoptat o hotărâre prin care le solicită membrilor care au încălcat Statutul prin acţiuni împotriva partidului să revină asupra deciziilor lor, până miercurea viitoare. Iar faptul că Durbacă a atacat în instanţă, în mod unilateral şi personal, organizarea Congresului ALDE constituie o încălcare a Statutului, care i-ar putea atrage chiar excluderea din partid.

"Eu merg ferm pe această cale"

Contactat telefonic, Eugen Durbacă ne-a declarat că se aştepta la o asemenea măsură a conducerii centrale, dar a ţinut să precizeze că Dima este doar interimar. "Era de aşteptat, pentru că sunt unul dintre cei care am contestat la Tribunal Congresul ALDE, ca fiind nestatutar. Şi am cerut să se revină la forma iniţială a celor două partide, PC şi PLR. De ce îi este frică dlui Tăriceanu de proces? Eu merg ferm pe această cale", ne-a declarat Durbacă. Politicianul ne-a mai mărturisit că se simte dezamăgit de liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.
Întrebat ce va face dacă va împărtăşi soarta lui Daniel Constantin, propus spre excludere din partid, Durbacă ne-a declarat senin: "Şi care-i problema? O să fiu singurul om din politică exclus dintr-un partid? Am demnitatea mea! Eu nu mi-am plecat capul niciodată, nici în regimul trecut, nici acum! Mă consider un om vertical, chiar dacă părerile sunt împărţite! Merg pe convingerile mele! Nu mă exclud şi din Parlament! Nu mă retrag din politică, drept dovadă că sunt parlamentar! Dar eu cred că gălăţenii vor aprecia mai mult demnitatea unui om, curajul şi faptul că merge pe linia respectivă fără să-i fie frică de faptul că-l scoate de undeva", a mai spus Durbacă.


Deputatul Eugen Durbacă nu mai deţine, începând din această după-amiază, nicio funcţie de conducere la nivel local sau naţional în cadrul ALDE, ne-a declarat noul preşedinte al filialei judeţene, Cristian Dima.

Decizia a fost luată de către Biroul Executiv Naţional al ALDE România: „S-a propus ca Galaţiul să fie condus de un preşedinte unic şi de un birou teritorial, conform Statutului. Din biroul teritorial Galaţi fac parte, la propunerea mea, cinci vicepreşedinţi, dintre care doi din fostul PC - Eugen Găvan şi Florinel Gasparotti - şi trei din fostul PLR - Marian Filimon, Daniel Diaconescu şi Alexandru Adrian. Mulţumirea mea este că, în Biroul Executiv, nu am avut nici un vot împotrivă şi nicio abţinere, ci vot în unanimitate”, ne-a declarat Cristian Dima.

Și soarta în partid a lui Eugen Durbacă este incertă, pentru că Biroul Executiv Naţional a adoptat o hotărâre prin care le solicită membrilor care au încălcat Statutul prin acţiuni împotriva partidului să revină asupra deciziilor lor, până miercurea viitoare. Faptul că Durbacă a atacat în instanţă, în mod unilateral şi personal, organizarea Congresului ALDE constituie o încălcare a Statutului, care i-ar putea atrage chiar excluderea din partid.

Vom reveni cu amănunte.

Citit 18313 ori Ultima modificare Sâmbătă, 29 Aprilie 2017 10:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.