Strategia de dezvoltare a oraşului, modificată. Echipa Oţelul Galaţi nu mai joacă în Liga I

Strategia de dezvoltare a oraşului, modificată. Echipa Oţelul Galaţi nu mai joacă în Liga I
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

"Aberaţii în Strategia de dezvoltare a oraşului. Echipa de fotbal Oţelul Galaţi joacă în Liga I!", articolul pe care l-am publicat, la finele lunii trecute, în "Viaţa liberă", a determinat reacţii din partea administraţiei locale.

Documentul care s-a aflat luna trecută în dezbatere publică şi care încă este postat pe portalul Primăriei Galaţi a suferit câteva modificări, dar nu de substanţă, aşa cum şi-ar fi dorit, poate, gălăţenii preocupaţi de viitorul oraşului. Autorii documentului nu au făcut decât să îndrepte câteva dintre aberaţiile pe care le-am sesizat noi.

Ce s-a schimbat

Astfel, la pagina 45, tabelul cu "echipele care participă la întreceri sportive sunt următoarele" începe tot cu Oţelul Galaţi, dar de această dată aflăm că "joacă regulat în Liga 4" şi nu în Liga I, cum era trecut iniţial.

Din păcate, din listă lipseşte în continuare echipa masculină a Clubului Phoenix Galaţi, care evoluează de doi ani în Liga Naţională de baschet.

Au rămas însă, în aceeaşi pagină, informaţiile că "de-a lungul vremii, în Galaţi şi-au făcut apariţia cluburile sportive, deservind multe ramuri sportive: fotbal, rugby, baschet, volei, handbal, hochei, popice, canotaj(!), judo, înot, alte sporturi", dar şi că în municipiu există şapte(!) stadioane de fotbal!

SC "Gospodărire Comunală" a redevenit SC Gospodărire Urbană, pentru că, nu-i aşa, avem pretenţii de oraş.

Ce nu s-a schimbat

Din Strategie, aflăm în continuare că oraşul are o "poziţie relativ excentrică faţă de coridoarele de transport de la nivel naţional şi european" şi asta "a fost o piedică constantă în atragerea de investitori, în raport cu performanţele oraşelor mai accesibile din vestul şi centrul României (Timişoara, Cluj-Napoca, Oradea, Braşov, Sibiu, Arad etc.)!" E bine că suntem "excentrici" şi nu izolaţi şi ignoraţi, aşa cum ni se pare nouă.

Mai grav este faptul că, în continuare, toate datele statistice care stau la baza Strategiei sunt din 2013, deci foarte vechi!

Şi rămânem în continuare cu nedumerirea că, atunci când cursorul atinge stema Galaţiului de pe prima pagină a Strategiei, explicaţia fotografiei este "stema-botosani1".

Ce treabă are Strategia Galaţiului cu Botoşaniul (în afara unor pasaje copiate) vom afla, poate, în 2025!

Citit 2894 ori Ultima modificare Luni, 29 Mai 2017 10:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.