Ludovic Orban respinge categoric alianțele PNL-PSD | Cei care fac ”blat” cu social-democrații, invitați să părăsească partidul
Foto: ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

Ludovic Orban respinge categoric alianțele PNL-PSD | Cei care fac ”blat” cu social-democrații, invitați să părăsească partidul
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Prezent, astăzi, la Galați, Ludovic Orban, candidatul cotat cu cele mai mari șanse pentru a deveni președintele PNL la nivel național, a declarat că se va opune formării de alianțe cu PSD, în condițiile în care, potrivit acestuia, social-democrații rămân principalii adversari ai liberalilor. Mai mult, Ludovic Orban a avertizat membrii PNL că vor fi excluși din partid dacă vor face "blat" cu PSD.

"Adversarul politic al PNL este ciuma roşie, cooperativa vechililor roşii, cei care ţin România de 27 de ani în sărăcie, într-un nivel de educaţie scăzut, într-un nivel de informare scăzut, cei care încearcă să dea iluzia oamenilor că pot să se realizeze în viaţă fără să facă efort, fără să înveţe, fără să evolueze, fără să se implice cu adevărat în viaţa socială. Ca atare, nu numai că nu voi încuraja nicio înţelegere cu PSD, dar voi avea grijă ca cei care, pe ici pe colo, vor să facă blat cu PSD să înceteze aceste balturi sau să plece din partid. Să mă înţelegeţi foarte bine: nu înseamnă că dacă un grup de consilieri negociază un proiect de hotărâre este vorba despre vreun blat. Blat înseamnă alte lucruri: înseamnă să votezi cu PSD ca să susţii, eu ştiu, fata angajată la nu ştiu ce direcţie, înseamnă să faci afaceri cu PSD şi, în acelaşi timp, să te dai mare liberal, înseamnă să menajezi PSD atunci când PSD trebuie criticat public ", a declarat aspirantul la fotoliul de lider al PNL.

Ludovic Orban a ținut să amintească faptul că el a fost singurul membru al Delegaţiei Permanente a PNL care a votat împotriva proiectului USL, alianța formată între PNL+PC și PSD. "În ce mă priveşte pe mine, ştiţi foarte bine că sunt singurul membru al Delegaţiei Permanente a PNL care a votat împotriva alianţei cu PSD şi care, timp de aproape trei ani cât a durat alianţa cu PSD-ul, s-a comportat ca un opozant faţă de gurvernarea PSD, chiar dacă eram parteneri la guvernare", a mai spus Ludovic Orban.

Citit 1776 ori Ultima modificare Vineri, 09 Iunie 2017 10:22

3 comentarii

 • postat de Alicante
  Vineri, 09 Iunie 2017 03:28
  In ultimii ani PNL a avut parte de presedinti nefiriciti : un aiurit (Crin Antonescu) si cele doua orfeline au dus partidul la minima cotei de incredere. Singurul care mai poate face ceva, spre binele acestui partid este Ludovic Orban. Restul candidatilor sunt varza, atat bravul soldat Svejk cat si cavalerul tristei figuri.
  3
  7
  Raportează
 • postat de Baftă Orban, să sperăm că PNL-ul, va face o opoziție dură PSD-ului.
  Joi, 08 Iunie 2017 23:47
  Bine Orban, dar parcă termenul ,,ciuma roșie'', este prea dur, după 27 de ani, cu toate că înțeleg aluzia, dar într-o masă de bugetați PSD-iști, ce mai sunt întregi la minte și vor să mai salveze ceva pentru copiii lor, pentru viitor, termenul ,,ciuma roșie'', sperie, mulți neștiind despre ce este vorba, pentru că nu au prins acele vremuri dure, mai ales tinerii născuți după Decembrie '89. Baftă Orban,sănătate și rezistență, că-i lumea dură, exasperată, dezamăgită.
  4
  6
  Raportează
 • postat de Teutonul
  Joi, 08 Iunie 2017 20:53
  Vrăjeală ieftină!
  USL-ul ce a fost?
  10
  6
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.