Cine-i va lua locul lui Vali Viorel Sandu în Consiliul Local Galați

Cine-i va lua locul lui Vali Viorel Sandu în Consiliul Local Galați
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

La şedinţa de astăzi a Consiliului Local va fi supusă aprobării validarea unui nou consilier, din partea ALDE. Este vorba despre Cătălin Popa, care ar urma să-i ia locul lui Vali Viorel Sandu, unul dintre apropiaţii deputatului Eugen Durbacă.

Pe masa aleşilor locali a ajuns o adresă din partea ALDE, semnată de preşedintele Cristian Dima, prin care se aduce la cunoştinţă faptul că Vali Viorel Sandu a fost exclus din partid, în data de 13 mai 2017, pe baza hotărârii Delegaţiei Permanente. De asemenea, în atenţia aleşilor a ajuns şi ordinul prefectului Gabriel Panaitescu, prin care se constată "încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de consilier local al lui Vali Viorel Sandu, ca urmare a pierderii calităţii de membru al partidului politic pe a cărui listă a fost ales".

"Despre domnul Vali Viorel Sandu, nu vă pot spune decât că a avut o atitudine anti-ALDE constantă, fără sincope, şi nu a reuşit să înţeleagă rolul şi contribuţia ALDE", ne-a declarat Cristian Dima, care a precizat că nu urmăreşte o vendetă politică.

Trebuie spus că Vali Viorel Sandu a fost validat şi a depus jurământul de ales pe 27 iunie 2016, în locul lui Florin Râclea, care se afla pe locul al treilea pe lista candidaţilor ALDE la Consiliul Local. Numai că Râclea a fost exclus din ALDE de către Eugen Durbacă şi nu a mai putut fi validat consilier local, situaţie care a stârnit dispute în acea zi, în care s-a constituit forul deliberativ al Galaţiului.

ALDE l-a nominalizat pe Cătălin Popa, de profesie jurist, administrator al firmei Eliteco Recycling SRL, să depună jurământul de consilier local. Acesta ar urma să activeze în cadrul Comisiei de urbanism şi amenajarea teritoriului, lucrări publice, ecologie şi protecţie a mediului înconjurător a CL, unde şi-a desfăşurat activitatea şi Vali Viorel Sandu.

Am fost curioşi să aflăm ce se va întâmpla cu funcţia de director general al Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Judeţului Galaţi, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean, pe care Vali Viorel Sandu o ocupă, şi dacă există vreo negociere politică privind preluarea acestui post de către un membru ALDE. Cristian Dima ne-a declarat că Vali Sandu ocupă postul cu un contract de muncă şi a dat de înţeles că profesionalismul ar trebui să primeze în faţa carnetului de partid. Dar, dacă postul va fi scos la concurs, ALDE va încerca să identifice oamenii pregătiţi pentru a se înscrie în competiţie.

Citit 10638 ori Ultima modificare Joi, 22 Iunie 2017 09:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.