Plata ajutoarelor pentru centrale începe săptămâna viitoare

Plata ajutoarelor pentru centrale începe săptămâna viitoare
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Primii 400 de gălăţeni care şi-au completat dosarele şi aşteaptă nerăbdători plata ajutorului de 3.000 de lei pentru achiziţia unei centrale termice ar putea intra, în sfârşit, în posesia banilor, săptămâna viitoare.

Pe 9 iunie, când aleşii locali au revocat hotărârea privind sistarea furnizării căldurii şi apei calde în sistem centralizat şi au votat din nou regulamentul privind acordarea ajutorului financiar de 3.000 de lei pentru achiziţia unui sistem de încălzire şi apă caldă, primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu, declara că Primăria va începe să vireze banii în aproximativ două săptămân. Termenul tocmai a trecut tocmai şi am fost curioşi să aflăm când încep totuşi plăţile.

"Cred că, cel mai devreme, săptămâna viitoare - luni, marţi, miercuri - vom începe primele plăţi efective către cetăţenii care au depus dosarele pentru a beneficia de ajutorul financiar de 3.000 de lei”, a anunţat, ieri, primarul Ionuţ Pucheanu.

Potrivit acestuia, primele plăţi se vor face către cele aproximativ 400 de dosare complete, din cele 3.600 depuse.

Motivul pentru care banii nu s-au virat până acum ţine de legalitatea hotărârilor votate de Consiliul Local. Autorităţile au vrut să fie sigure că nu se va repeta situaţia precedentă, când prefectul a atacat în contencios decizia privind sistarea termoficării şi toate operaţiunile au fost blocate: "Trebuie să recunosc că am avut perioada aceasta de consultări cu Instituţia Prefectului tocmai pentru a nu mai greşi. Înţelegem că nu există nicio problemă. Astăzi a fost ultima discuţie pe care am avut-o cu dl prefect. Ni s-a dat un ok verbal", a precizat Pucheanu.

 

Citit 12411 ori Ultima modificare Luni, 26 Iunie 2017 00:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.