Când va avea trotuare şi refugii Drumul de Centură

Când va avea trotuare şi refugii Drumul de Centură
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Peste o sută de şoferi au protestat, recent, pentru o Centură mai sigură, în condiţiile în care şoseaua nu are nici măcar trotuare şi refugii pentru staţiile de autobuz şi, doar în ultimul an, 37 de persoane şi-au pierdut viaţa acolo, în accidente auto. Din păcate, şoferii, dar şi pietonii mai au de aşteptat până când se vor putea simţi în siguranţă pe Drumul de Centură.

Primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu, afirmă că a discutat cu agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea pe Drumul de Centură despre amenajarea unui trotuar "de pe Prelungirea Brăilei, spre ieşirea spre Tecuci, pe partea stângă a drumului către ieşire. Mai devreme de începutul anului viitor, mi-e greu să cred că vom demara acest proiect", a spus edilul. Cât despre refugii, până la toamnă, primarul speră ca multe dintre cele 140 de staţii de transport public din Galaţi să aibă un acoperiş.

Lărgirea străzii, pe bucăţi

Primarul a amintit că bucata de Centură din faţa ANL-urilor a fost reabilitată. Şi tot pe bucăţi se vor lua măsuri de îmbunătăţire a traficului. "Va trebui să luăm o hotărâre privind zona în care Centura se gâtuie de la patru la două benzi, de la Viaduct până după zona ANL-urilor. E o zonă rezidenţială, presărată cu extrem de multe proprietăţi. Vom vedea într-un viitor extrem de apropiat, în urma unui studiu de fezabilitate, cam care ar costurile şi dacă e fezabil ca aceşti oameni să fie deposedaţi de o parte din curţile dumnealor pentru a putea fi lărgită Centura", a spus primarul.

Proiectul extinderii Talciocului, care urmează să fie scos la licitaţie, va permite şi extinderea la patru benzi a şoselei. "În spatele Lidl, putem gândi toată intersecţia respectivă, pentru că terenul e proprietatea municipalităţii, dar e nevoie de un proiect. Lărgirea străzii la patru benzi, de la Talcioc până în Coşbuc, va fi făcută pe bucăţi. Proiectul Talciocului tratează şi zona de Centură care va fi extinsă la patru benzi pe toată bucata aceasta şi vom continua pentru că pe partea stângă, cum ne ducem spre Coşbuc, sunt proprietăţile Primăriei şi vom încerca extinderea, pentru că şi în zona Depozitului e un mic blocaj. Nu avem toţi banii deodată, astfel încât să intrăm într-un proiect de o asemenea amploare, dar pe bucăţi încercăm să tratăm problemele", a spus primarul.

Citit 6126 ori Ultima modificare Joi, 22 Iunie 2017 18:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.