Război pe sediul PNL Tecuci. Liberalii au dat în judecată Primăria

Război pe sediul PNL Tecuci. Liberalii au dat în judecată Primăria
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Scandalul politic pe seama sediului PNL Tecuci a început în august anul trecut şi nu s-a terminat nici acum. În vara trecută, la prima sa conferinţă de presă din mandat, primarul Tecuciului, Cătălin Constantin Hurdubae (PSD), a oferit presei un „vernisaj” al sediului PNL Tecuci, aflat sub sigiliu, după ce edilul descoperise că liberalii s-ar fi extins peste cele două spaţii închiriate. De cealaltă parte, liberalii acuzau „obstrucţionarea contractului de închiriere”. Mai nou, între PNL Tecuci şi Primărie este pe rol un proces.

În august 2016, când primarul Hurdubae le prezenta jurnaliştilor modernizările şi luxul din sediul PNL Tecuci - vitralii, mobilier şi toalete elegante, amenajarea subsolului, pavajul curţii şi porţile cu telecomandă – declara că pentru toate acestea s-au cheltuit, în mandatul primarului liberal Daniel Ţuchel, 362.582 de lei fără TVA. Recunoştea că investiţiile figurează ca fiind făcute într-un imobil al Primăriei, dar considera că beneficiarul este PNL, al cărui contract de chirie expira în decembrie. „Clădirea trebuie să se întoarcă în proprietatea Primăriei, cu siguranţă îi vom găsi o utilitate. Posibil să mutăm acolo o grădiniţă”, declara la acea vreme primarul. Zis şi făcut! Numai că liberalii nu s-au dat duşi din clădire!

„Contractul de închiriere a încetat la 1 ianuarie, dar PNL nu doreşte să părăsească acel spaţiu şi ne-a dat în judecată pe motiv că vrem să-i dăm afară abuziv. Ştiau încă din decembrie anul trecut că nu vom mai semna o prelungire a contractului de închiriere. Atât timp cât le punem la dispoziţie două camere în alt spaţiu, în care sunt toate partidele politice din oraş, nu înţeleg de ce atâta îndârjire! Îi respectăm, nu cred că i-am lezat cu nimic, trebuie să se supună unor legi! Suntem musafiri la noi acasă, până se încheie procesul. Dorim să aducem în acea clădire Grădiniţa Nr. 17", ne-a explicat primarul.

Acuzaţii de răzbunare politică

„Asistăm la un abuz, la o răzbunare politică a primarului din Tecuci împotriva PNL”, ne-a declarat liderul liberalilor gălăţeni, George Stângă, pe care l-am contact telefonic, pentru un punct de vedere vizavi de sediul partidului.

Politicianul susţine că PNL a cerut instanţei să constate valabilitatea contractului de închiriere pentru sediu, pe motiv că nu au fost respectate procedurile legale. „Primarul foloseşte acest motiv, mutarea grădiniţei, pentru a stârni emoţie în rândul cetăţenilor. Relocarea unei unităţi de învăţământ trebuie să urmeze câţiva paşi: o hotărâre de Consiliu Local şi solicitarea unităţii de învăţământ către Inspectoratul Şcolar, care trebuie să-şi dea acordul pentru schimbare. Niciunul dintre aceşti paşi nu a fost urmat. Clădirea în care îşi are sediul PNL a fost renovată având ca destinaţie sediu de partid, iar compartimentarea nu îndeplineşte condiţiile necesare pentru desfăşurarea unei activităţi educative, iar reamenajarea ar necesita investiţii majore. Pe bulevardul Victoriei s-a construit o clădire cu destinaţia de grădiniţă, în care s-au investit peste 500.000 de euro, şi care la acest moment este nefolosită", ne-a declarat Stângă.

Acesta a precizat că PNL îşi va desfăşura, în continuare, activitatea în clădirea de la Tecuci până când instanţa se va pronunţa.

Citit 3599 ori Ultima modificare Marți, 27 Iunie 2017 20:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.